Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΒΕ
Δυναμώνουμε τον αγώνα για προστασία της υγείας και αξιοπρεπές εισόδημα

Στις 26/11 ενώνουμε τη φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό

Απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό δίνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, αποφασίζοντας στις 26 Νοέμβρη, μέρα απεργίας, να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στην πάλη για προστασία της υγείας του λαού και αξιοπρεπές εισόδημα.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όπου αποφασίστηκαν η συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στις αγωνιστικές δράσεις στις 26 Νοέμβρη και η οργάνωση κινητοποίησης στις 9 Δεκέμβρη, κλιμακώνοντας την πάλη για τις διεκδικήσεις τους και το δικαίωμα στην επιβίωση.

Στο κοινό κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Σωματείων ΕΒΕ που συμμετείχαν στη σύσκεψη επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η οργάνωση της πάλης σε κάθε γειτονιά, παίρνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, είναι ο μόνος δρόμος ώστε να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας».

«Η δραματική εξέλιξη της πανδημίας», επισημαίνουν, «ξεμπροστιάζει την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, που δεν θωράκισε το σμπαραλιασμένο από τις χρόνιες αντιλαϊκές πολιτικές σύστημα Υγείας. Δεν ενίσχυσε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Αφησε στο απυρόβλητο τους μονοπωλιακούς ομίλους και προτίμησε να κυνηγά με τη μεζούρα τους μικρούς επαγγελματίες».

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών, δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κ.ά.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν σε σχέση με τα δίκαια αιτήματά τους: «Μας λένε ότι οι διεκδικήσεις μας, για την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού, για αφορολόγητο, για μείωση της φοροληστείας, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, για επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών, δήθεν δεν χωρούν στις αντοχές της οικονομίας. Δεν μας πείθουν. Ξέρουμε καλά ότι την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, πολυκαταστήματα, τραπεζίτες, ακόμα και για νέους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, 5 δισ. παραπάνω προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός από τη φορολογία».

«Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει!», καταλήγει το κάλεσμα, το οποίο υπογράφουν:

Οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων των δήμων Αθήνας, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Αγ. Δημητρίου (Μπραχαμίου), Καλλιθέας, Περιστερίου, Ν. Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Αχαρνών, Ν. Ερυθραίας, Γαλατσίου, Κορυδαλλού, Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, Βιοτεχνών Μετάλλου Αθήνας, Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων Αθηνών - Περιχώρων, Αρτοποιών Αθηνών - Προαστίων, Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Αττικής και η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών.

Επίσης, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πρέβεζας και Ιωαννίνων και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος ΕΒΕ και Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Κέρκυρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνουν τα μαγαζιά και διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι (2023-03-15 00:00:00.0)
Διευρύνονται η συμμετοχή και τα καλέσματα με νέες αποφάσεις (2022-02-17 00:00:00.0)
Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συμμετείχαν (2019-11-27 00:00:00.0)
Τα σωματεία που συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες (2018-10-27 00:00:00.0)
«Επιστρέφουμε το λογαριασμό» (2011-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ