Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαιτεί ένταση των ελέγχων και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, απαιτώντας την άμεση ένταση των ελέγχων για την πανδημία και εφαρμογή μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Μπροστά και στην απεργία, το Εργατικό Κέντρο ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» στους εργασιακούς χώρους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Λάρισα, σε δεκάδες χώρους δουλειάς, όπως σούπερ μάρκετ, εργοστάσια τροφίμων, κλινικές, υπάρχουν διαπιστωμένα κρούσματα και ήδη δύο εργοστάσια βρίσκονται σε αναστολή λόγω των πολλών κρουσμάτων που υπάρχουν σε αυτά.

Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης που διατηρεί την υποστελέχωση της υπηρεσίας, όταν ενδεικτικά, για τον νομό Λάρισας υπάρχουν 5 υπάλληλοι - ελεγκτές για ένα πλήθος τουλάχιστον 4.500 επιχειρήσεων και ελέγχονται 30 επιχειρήσεις κατά μ.ο. το μήνα για μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα σωματεία και συμμετοχή στην απεργία, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Ολα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αμεση αύξηση των μοριακών τεστ, με μαζικούς ελέγχους σε εργαζόμενους σε βιομηχανικές μονάδες, σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε υγειονομικό προσωπικό, σε οίκους ευγηρίας, σε σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια κ.ά. Οπου εντοπίζονται κρούσματα να γίνονται άμεσα απολυμάνσεις. Να ενταθούν οι έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους χώρους δουλειάς, άμεση ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μηχανισμών αυτών. Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού, με αποδοχές και Ασφάλιση για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι, είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών, είτε λόγω μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Ιατρική παρακολούθηση όλων των κρουσμάτων που μπαίνουν σε κατ' οίκον νοσηλεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ