Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!
  • Η εταιρεία έστειλε εξώδικο για χρέος ύψους 610,82 ευρώ για κατανάλωση νερού, σε οικία που γκρεμίστηκε εδώ και 21 χρόνια...
  • Κορυφή του παγόβουνου αυτή η υπόθεση, αφού η ΕΥΔΑΠ προχωρά σε χιλιάδες εντολές για διακοπές νερού και κατασχέσεις

Γι' αυτό το σπίτι, που καταστράφηκε το 1999 από το σεισμό και από τότε δεν κατοικείται, έστειλε η ΕΥΔΑΠ εξώδικο και ζητά 610 ευρώ!
Γι' αυτό το σπίτι, που καταστράφηκε το 1999 από το σεισμό και από τότε δεν κατοικείται, έστειλε η ΕΥΔΑΠ εξώδικο και ζητά 610 ευρώ!
Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

Αυτή η απίστευτη ιστορία, που μάλιστα διαδραματίζεται σε συνθήκες πανδημίας, ήρθε στην επιφάνεια μετά από εξώδικο που έστειλε η εταιρεία για το σπίτι, που βρίσκεται στην οδό Σωκράτους 182 στο δήμο Αχαρνών, την 1η Οκτώβρη. Πρόκειται για μια οικογένεια που διαθέτει ένα μικρό μαγαζί επισκευών εργαλείων και προσπαθεί να ζήσει. Λόγω κορονοϊού το μαγαζί είναι ένα βήμα πριν από το «λουκέτο», όπως και χιλιάδες άλλα, με την κίνηση να έχει πέσει κατακόρυφα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έρχεται η ΕΥΔΑΠ να δώσει τη χαριστική βολή, απειλώντας με κατάσχεση και δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού...

Στο εξώδικο αναφέρεται πως πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, προσαυξήσεις και τόκους, από ...υδροληψία. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι από το Σεπτέμβρη του 1999 το σπίτι δεν κατοικείται και, όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει καμία απολύτως υδροληψία.

Η ΕΥΔΑΠ με το εξώδικο απειλεί ότι αν δεν πληρωθεί το ποσό εντός 30 ημερών, θα προχωρήσει στην αναγκαστική είσπραξη και θα επιβαρύνει τον επαγγελματία και την οικογένειά του και με το κόστος της διαδικασίας. Επικαλείται μάλιστα η ΕΥΔΑΠ τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, κάτι που σημαίνει ότι απειλεί πως θα προχωρήσει είτε σε κατάσχεση ακινήτου είτε σε αναγκαστική είσπραξη μέσω κατάσχεσης από τραπεζικό λογαριασμό. Αλλωστε, το εξώδικο αναφέρει ξεκάθαρα ότι «ακολουθεί παραγγελία κατάσχεσης ακινήτου ή εις χείρας τρίτων (τραπεζών)». Αυτό το άθλιο εξώδικο το υπογράφει η προϊσταμένη της υπηρεσίας αναγκαστικών εισπράξεων της ΕΥΔΑΠ.

Χιλιάδες διακοπές νερού και κατασχέσεις!

Το «κερασάκι» στην υπόθεση είναι ότι από τη μέρα που στάλθηκε το εξώδικο μέχρι και σήμερα, ο επαγγελματίας προσπαθεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία, αφού λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό δεν μπορεί να πάει ο ίδιος εκεί, αλλά δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο. Ο τηλεφωνικός αριθμός που αναγράφεται στο εξώδικο, εδώ και βδομάδες, είτε δεν απαντά είτε δείχνει κατειλημμένος...

Η αποκάλυψη αυτής της ιστορίας προφανώς είναι η κορυφή του παγόβουνου. Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο «Ριζοσπάστης» είχε καταγγείλει και αποκαλύψει ότι η ΕΥΔΑΠ προχωρά σε 2.000 εντολές διακοπής νερού κάθε βδομάδα, αλλά και σε μαζικά κατασχετήρια (όπως στην περίπτωση που αποκαλύπτουμε σήμερα) τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές καταναλωτών. Πρόκειται για μία από τις χαρακτηριστικές πλευρές των αντιλαϊκών συνεπειών της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, οι κατασχέσεις γίνονται για οφειλές πάνω από 500 ευρώ.

Ετσι, μέσα στην πανδημία η ΕΥΔΑΠ ΑΕ εξακολουθεί να κόβει το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμα και για χρέη 100 ευρώ! Στην προσπάθεια να πετύχει μεγάλη κερδοφορία, στερεί ένα βασικό αγαθό για την επιβίωση, αλλά και απαραίτητο για την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των νοικοκυριών αυτών και όσων έχουν επαφές μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ