Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Χρωστήρας γυναικών
Εργο της Δάφνης Αγγελίδου
Εργο της Δάφνης Αγγελίδου
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στο Φιλολογικό Κέντρο «Παρνασσός» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8), έκθεση έργων ζωγραφικής της Πέπης Ρούτσου - Παπαγεωργίου. Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Πρόκειται για την 25η ατομική παρουσίαση έργων της ζωγράφου, στην οποία εκτίθενται δημιουργίες με θέματα από τον περασμένο αιώνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
  • Η καινούρια δουλιά της ζωγράφου Δάφνης Αγγελίδου εγκαινιάζεται στις 8 Φεβρουαρίου στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τα έργα της παρουσιαζόμενης ενότητας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως σπουδές χρώματος και χώρου. Από θεματική άποψη, πρόκειται για τοπία, ή τμήματα τοπίων με θερισμένα χωράφια και αλώνια. Η ζωγράφος διατηρεί από τη φύση κάποια στοιχεία του χώρου: Τη διάρθρωση των χρωματικών μαζών και τις φυγές του ανοιχτού ορίζοντα στο βάθος. Μέσα στις μεγάλες με την κίτρινη ματιέρα επιφάνειες των χωραφιών, προβάλλουν μικρά μοναχικά δέντρα με τη σκιά τους ή απλά σχήματα, όπως ορθογώνια σπίτια που συναντά κανείς στην ελληνική ύπαιθρο, ο σκοτεινός κύκλος που σχηματίζουν οι πέτρες των αλωνιών, άνθρωποι σε παράταξη στη γραμμή του ορίζοντα ή μια μοναχική κοπέλα που «γράφει» μέσα στο γεμάτο από στάχυα έδαφος του αλωνιού.
  • Εργο της Ελσας Μεϊμάρογλου
    Εργο της Ελσας Μεϊμάρογλου
    Εγκαινιάζεται την Τρίτη στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3) η τρίτη ατομική έκθεση της Βαρβάρας Σπυρούλη. Πρόκειται για συρμάτινες κατασκευές που συνθέτουν εικαστικές επιφάνειες, αναδεικνύοντας μορφές μυθικές ή πραγματικές. Υλικό της Β. Σπυρούλη είναι μερικές εκατοντάδες συρμάτινες ακίδες. Με τη συγκόλλησή τους δημιουργεί ένα αρχικό σχήμα που παίρνει ρόλο μοντέλου, δηλαδή επαναλαμβάνεται ή πολλαπλασιάζεται. Ετσι, πλέκεται ένας ιστός σαν λέξεις - κλειδιά μιας κοσμογονίας που μεταβάλλει τη δομή των πραγμάτων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.
  • Θαλασσοπούλια, συνθέσεις με ρόδια και σταφύλια, αλλά και τρυφερές γυναικείες φιγούρες, δημιουργίες της Ελσας Μεϊμάρογλου, παρουσιάζονται έως τα μέσα Φλεβάρη στο «Μαντείο» (Δελφών 4 και Διδώτου). Πρόκειται για την πέμπτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της. Είκοσι έξι έργα, δημιουργίες του τελευταίου χρόνου, στα οποία κυριαρχούν νεκρές φύσεις με χρυσό ακριλικό και λάδι μαζί. Τεχνική που επινόησε και χρησιμοποιεί η ζωγράφος, δίνοντας έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, την αίσθηση του παλιού. Παράλληλα, εκτίθενται και έργα δουλεμένα με λάδι: Πουλιά, αλλά και πρόσωπα. Γυναικείες, κυρίως, φιγούρες, σιωπηλές και απόμακρες, με έντονο εκφραστικό βλέμμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ