Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
Μηνύματα αλληλεγγύης στην απεργία από άλλες χώρες

Από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης εργαζόμενων και συνδικάτων στο Παρίσι
Από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης εργαζόμενων και συνδικάτων στο Παρίσι
Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της χώρας μας και το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη χτεσινή απεργία, εξέφρασαν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά χωρών.

Τις προηγούμενες μέρες στο ΠΑΜΕ είχαν φτάσει μηνύματα συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ άλλων, από Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Γαλλία, Παλαιστίνη, Ν. Αφρική, Πολωνία και Τουρκία.

Χτες, εργαζόμενοι και συνδικάτα της Γαλλίας, μέλη της ΠΣΟ στο Παρίσι, έστειλαν δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ελλάδας και τους εργατικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο. Τα συνδικάτα, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών στην εταιρεία «Monoprix», συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δικαστήριο και σήκωσαν αφίσες του ΠΑΜΕ και αφισάκια με το μήνυμα «Αλληλεγγύη στην Εργατική Τάξη της Ελλάδας - Από το Παρίσι στην Αθήνα, δεν θα μας πάρετε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε», καταγγέλλοντας την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό και στις δύο χώρες.

Τον αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων του λαού χαιρετίζει η Επιτροπή Αγώνα Αμβούργου. «Στη Γερμανία αντιμετωπίζουμε από παρόμοια μέχρι ολόιδια προβλήματα», σημειώνει στο μήνυμά της και ενώνει τη φωνή της με την απεργία και την προσπάθεια να ακουστεί δυνατή, πίσω από τις μάσκες, η φωνή της διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ