Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Παρεμβάσεις σε ξενοδοχεία και μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Κινητοποιήθηκε ολόκληρος στόλος μηχανών της αστυνομίας, επιχειρώντας - χωρίς αποτέλεσμα - να σταματήσει τη συμβολική μοτοπορεία του Συνδικάτου!
Κινητοποιήθηκε ολόκληρος στόλος μηχανών της αστυνομίας, επιχειρώντας - χωρίς αποτέλεσμα - να σταματήσει τη συμβολική μοτοπορεία του Συνδικάτου!
Στον Επισιτισμό - Τουρισμό, το κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά Σωματεία της Αττικής έδωσαν συνέχεια με την απεργία στον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων, για την υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων. Αντιπροσωπείες τους βρέθηκαν έξω από μεγάλα ξενοδοχεία όπως το «Electra Metropolis», το «Athens Marriott», το «Plaza» και τη «Μεγάλη Βρετάνια», αλλά και στην επισιτιστική επιχείρηση «Γευσήνους» στο Κρυονέρι.

Στη συνέχεια, έγινε συμβολική μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας. Με ντουντούκες, σημαίες και συνθήματα, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου έδωσε το στίγμα των διεκδικήσεων των εργαζομένων, προσαρμόζοντας τη μορφή της κινητοποίησης στα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ωστόσο και αυτή η συμβολική κινητοποίηση συνάντησε την προκλητική στάση της αστυνομίας: Συγκεκριμένα, ένας ολόκληρος στόλος μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο να σταματήσει την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου, προκειμένου να «κόψει» τη μοτοπορεία, που είχε ξεκινήσει από το Μεταξουργείο, με το πρόσχημα της διενέργειας ελέγχων για τη μετακίνηση. Κάτω από την αποφασιστική στάση του Συνδικάτου, η μοτοπορεία συνεχίστηκε, φτάνοντας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να διαλύσει μια κινητοποίηση που παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, και πρόσθεσε ότι «αυτοί που άνοιξαν τον Τουρισμό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων» δεν μπορούν να «κουνάνε το δάχτυλο» στο Συνδικάτο και τους εργαζόμενους, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ