Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
Καταστολή και αστυνομοκρατία και στην Κω

Στην Κω, μια πανστρατιά αστυνομικών δυνάμεων βρήκε απέναντί τους αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, που έκανε εξόρμηση με συνθήματα και ανακοινώσεις σε γειτονιές του νησιού. Μάλιστα, επιβλήθηκαν στους συνδικαλιστές και πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση»!

Αυτό το κυβερνητικό όργιο καταστολής καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στηθεί από το πρωί έξω από την πόρτα του κτιρίου του, παρακολουθώντας ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Στη συνέχεια, «σε αποστολή παρακολούθησαν (!) κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου αποτελούμενο από την πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τον οργανωτικό γραμματέα», που περιόδευαν με ντουντούκα. Και ο αυταρχισμός κορυφώθηκε όταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας «ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τους συνδικαλιστές και επέβαλε πρόστιμα, διώκοντας και απαγορεύοντας ουσιαστικά τη συνδικαλιστική δράση». Το Εργατικό Κέντρο, ξεκαθαρίζοντας στην πράξη ότι η συνδικαλιστική δράση δεν σταματά με την προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης, συνέχισε την περιοδεία του. «Η σημερινή προσπάθεια να σταματήσει η συνδικαλιστική δράση και να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι έπεσε στο κενό! Το μήνυμα της Απεργίας έφτασε!», τονίζει και καλεί σωματεία, συλλόγους και φορείς να καταδικάσουν το όργιο αυταρχισμού.

Διάβημα διαμαρτυρίας από την βουλευτή του ΚΚΕ

Διάβημα διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αυταρχισμού σε βάρος μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κω έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, υποστράτηγο Ιωσήφ Κανακουσάκη, τον ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή της αστυνομίας της Β' Περιφέρειας Δωδεκανήσων σε βάρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλοντας όλα τα παραπάνω. Τόνισε ότι μιλάμε για απαράδεκτα φαινόμενα, που συνιστούν απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Ακόμα, επισήμανε ότι με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ο συγκεκριμένος διοικητής παρεμπόδισε τη δράση της διοίκησης του ΕΚ και στον συμβολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τέλος, ζήτησε να σταματήσει αυτή η αυταρχική δράση και να ανακληθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ