Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Κοκκίνισε και το ψέμα» με τα κυβερνητικά παραμύθια ότι αυξάνονται οι μισθοί

Τη συντονισμένη προσπάθεια, που συνεχίστηκε και χτες από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, να εμφανίζουν ως ανακούφιση για τους εργαζόμενους τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για να κουκουλώσουν ότι πρόκειται καθαρά για μείωση του μεικτού μισθού, ανέδειξε χτες, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, και χτες ήταν σε εξέλιξη «ένα μπαράζ ψευδών ειδήσεων και αναπαραγωγής τους. Τόσο μεγάλο ψέμα που κοκκίνισε και το ίδιο το ψέμα» και τόνισε πως «μέσα από αυτήν τη διαδικασία, μέσα από τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών μειώνεται ο μεικτός μισθός των εργαζομένων. Εχουμε μείωση του μεικτού μισθού. Και τι σημαίνει μεικτός μισθός; Οτι ένα κομμάτι πάει άμεσος, καθαρός μισθός για να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες και ένα δεύτερο κομμάτι κατευθύνεται είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, είτε σε άλλες παροχές μέσω ΟΑΕΔ που λαμβάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Το μεικτό κομμάτι που λέμε, το μη μισθολογικό, όπως το ονομάζετε, κόστος. Αρα εδώ δεν έχουμε μείωση; Τι έχουμε, αύξηση; Θα μας κάνετε να ξεχάσουμε και τα μαθηματικά που κάναμε στην 1η Δημοτικού ότι 2 μείον 1 κάνουν 1 και όχι 3;».

Οπως σημείωσε: «Το κάνετε αυτό γιατί θέλετε να συγκαλύψετε ότι με αυτήν την απόφαση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που πήρε η πλειοψηφία της Βουλής, χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι για μια ακόμα φορά και οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι θα δουν τη μισθολογική δαπάνη - γιατί δεν είναι κόστος ο μισθός των εργαζομένων - συνολικά να μειώνεται. Και όλο αυτό στο όνομα της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, το ότι πρόκειται για μείωση της μισθολογικής δαπάνης στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί «ούτε από εσάς την κυβέρνηση. Αλλωστε, ο υπουργός Εργασίας περιχαρής είπε ότι πρέπει να μειωθεί η μισθολογική δαπάνη και η φορολογική δαπάνη των επιχειρήσεων ταυτόχρονα και τα δύο, για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα, να γίνουν πιο κερδοφόρες οι επιχειρήσεις. Δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρήσεων επιβεβαιώνετε ότι την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Γίνεται σε βάρος των αναγκών των εργαζομένων και σε βάρος των αναγκών του λαού. Παραδεχτείτε το, λοιπόν».

Αναδεικνύοντας και την πλήρη και απροκάλυπτη πια στρατηγική σύγκλιση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συμφωνεί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» και ότι αυτή θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά λέει να μη γίνει με επιπτώσεις στον ΟΑΕΔ, αλλά να πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Δηλαδή - σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος - λέει ότι θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι ως φορολογούμενοι. Δηλαδή, το πρόβλημα είναι αν θα την πληρώσουμε ως εργαζόμενοι ή ως φορολογούμενοι; Αφού έτσι κι αλλιώς θα το πληρώσουμε και τους μόνους που ωφελεί είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους», ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι ήδη εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό και την «έκθεση Πισσαρίδη» ότι «το επόμενο διάστημα στους νόμους και στα μέτρα που θα φέρουν θα είναι να μειώσουν ακόμα περισσότερο την ασφαλιστική δαπάνη των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους. Ενα σταθερό ύψος, λέει, θα έχει και όχι ανάλογα με το μισθό, που θα οδηγήσει σε μικρότερα έσοδα προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να πληρώνουν τις δαπάνες για την Υγεία, τη φαρμακευτική δαπάνη και την Πρόνοια με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, θα δουλεύουν περισσότερα χρόνια και θα παίρνουν λιγότερη σύνταξη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το «ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων» και την κυβερνητική προπαγάνδα (2018-02-17 00:00:00.0)
«Πρωταθλήτρια» σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές (2017-04-14 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση επείγεται να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά (2015-12-15 00:00:00.0)
Νέα «νάρκη» σε Συμβάσεις και Ταμεία (2013-04-30 00:00:00.0)
Μετωπική επίθεση σε μισθούς και κατακτήσεις (2004-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ