Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα χέρια Νιγηριανών πειρατών τρεις Ελληνες ναυτικοί

Στους 122 έφτασε από προχτές ο αριθμός των ναυτεργατών που το 2020 έπεσαν θύματα απαγωγέων στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Γουινέας στην Αφρική, μετά τη νέα πειρατεία που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο δεξαμενόπλοιο «Agisilaos» της ναυτιλιακής εταιρείας «Capital Ship Management» του ομίλου Μαρινάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ομάδα πειρατών απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, το οποίο αριθμεί 23 άτομα Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιππινέζους, καθώς το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ακτών του Lome του Τόγκο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Ελληνα καπετάνιου και άλλων δύο Ελλήνων ναυτεργατών με την ειδικότητα του ναύτη, πλήρωμα του ελληνικού μικρού δεξαμενόπλοιου (357 τόνων όλο κι όλο) «Stelios K» με σημαία ...Τόγκο (δηλαδή ανασφάλιστο), ανάμεσα στην ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία «Κουκιανάκης» και τους Νιγηριανούς πειρατές που επιτέθηκαν στο σκάφος και απήγαγαν τους τρεις Ελληνες.

Το μικρό σκάφος δέχτηκε επίθεση στις 16 Νοέμβρη, ενώ έπλεε ανοικτά των νιγηριανών ακτών στον Κόλπο της Γουινέας.

Η επίθεση και η απαγωγή των τριών Ελλήνων (από τους πέντε που επέβαιναν στο σκάφος) έγινε επίσημα γνωστή την περασμένη Κυριακή, ωστόσο συγγενείς καταγγέλλουν ότι έχουν χάσει τα ίχνη των ανθρώπων εδώ και 23 μέρες, ενώ σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχε γίνει λόγος για την πειρατεία από τις αρχές της προηγούμενης βδομάδας.

Οπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, οι άλλοι δύο Ελληνες που συμμετείχαν στο πλήρωμα κατάφεραν να παραμείνουν στο σκάφος και να το οδηγήσουν με ασφάλεια σε λιμάνι της Νιγηρίας, ενώ φαίνεται ότι όλοι παραμένουν καλά στην υγεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ