Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Εργατοπατέρας κάλεσε την αστυνομία να βάλει πρόστιμα μέσα στο Εργατικό Κέντρο!

Τη... δόξα της κυβέρνησης, που έχει επιδοθεί σε όργιο καταστολής, φαίνεται πως ζήλεψαν εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο στο οποίο «συστεγάζονται» ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, κάλεσε χτες την αστυνομία μέσα στο Εργατικό Κέντρο, αξιώνοντας να επιβληθούν πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση» σε συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!

Συγκεκριμένα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο, καθώς αυτήν την περίοδο γίνονται οι αιτήσεις επαναπρόσληψης. Παράλληλα με την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου για τις επαναπροσλήψεις, συζητούν μαζί τους για την αγωνία της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εποχικοί και οι οικογένειές τους. Η δραστηριότητα αυτή οργανώνεται με συνεργεία δύο - τριών ατόμων και ολιγόωρες βάρδιες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν δέχονται να «κατεβάσουν τα ρολά» και να βάλουν «στον πάγο» την προσπάθεια οργάνωσης και διεκδίκησης στάθηκε αρκετό για να ενοχλήσει τους εργατοπατέρες...

«Ετσι, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Τάσος Ψαρομπάς, εκλεγμένος με την παράταξη Σταμούλη, δηλαδή ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, κάλεσε την αστυνομία ζητώντας να επιβληθούν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση», καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Το αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία να βρεθεί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, αναζητώντας τον ...καταγγέλλοντα, έκανε έλεγχο στα στελέχη του ΠΑΜΕ και αποχώρησε.

«Ξέρουμε ότι δεν αισθάνονται ντροπή. Ωστόσο ο κατήφορός τους πραγματικά δεν έχει πάτο και όποιες υγιείς δυνάμεις υπάρχουν ανάμεσά τους πρέπει όχι μόνο να διαχωρίσουν τη θέση τους αλλά να καταδικάσουν κατηγορηματικά τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα, που είναι εντελώς ξένα με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις αρχές του», καταλήγει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις ενάντια στην προσπάθεια να μπει η συνδικαλιστική δράση «στο γύψο» (2021-01-15 00:00:00.0)
Πρόστιμα και προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση (2021-01-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη και τον Μάη του '36 (2019-05-03 00:00:00.0)
Γράφουν τις «μαϊμούδες» και αποκλείουν το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (2019-04-09 00:00:00.0)
Με μοιρασμένους ρόλους στοχοποιούν την προσπάθεια να «ανασάνει» το κίνημα (2019-04-06 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν την ταφόπλακα (2012-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ