Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Radio Plays από το Φεστιβάλ Αθηνών

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Δεκέμβρη, κάνει πρεμιέρα το νέο εγχείρημα του Φεστιβάλ Αθηνών, το ραδιοφωνικό θέατρο. Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι ένα είδος με το οποίο γαλουχήθηκαν μεταπολεμικά γενιές και γενιές. Μέσα από το ραδιόφωνο, γνωρίσαμε τους μεγαλύτερους δραματουργούς του 20ού αιώνα, με όχημα εμβληματικές φωνές ηθοποιών υπό την ...μπαγκέτα σημαντικών σκηνοθετών του ελληνικού θεάτρου. Παντρεύοντας τη σκηνική πράξη με τη μοναχική ακρόαση και τον θεατρικό λόγο με τη φωνή, το θέατρο στο ραδιόφωνο έχει την αρετή να υπερβαίνει περιορισμούς τόπου και χρόνου.

Τα Radio Plays ξεκινούν με το διήγημα του Φίλιππου Φιλίππου «Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής». Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καταλειφού, ένας εξαιρετικός θίασος ηθοποιών ενσαρκώνει τους ήρωες του έργου. Οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρης Ημελλος, Μαρία Καλλιμάνη, Στέλλα Κρούσκα, Γιάννης Νταλιάνης και Γιάννης Τσορτέκης, μας μεταφέρουν με τις φωνές τους στην πλατεία Αμερικής και το σκοτεινό αθηναϊκό κέντρο, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Την πρωτότυπη τζαζ μουσική σύνθεση υπογράφει ο Δημήτρης Τσάκας.

Το διήγημα «Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής» συμπεριλαμβάνεται στον τρίτο τόμο της σειράς «Ελληνικά Εγκλήματα», που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη». Ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Λεοντάρης, κεντρικός ήρωας σε πολλά μυθιστορήματα του Φ. Φιλίππου, ξυπνάει ένα πρωί στο διαμέρισμά του, από τους θορύβους της γειτονιάς. Σύντομα μαθαίνει πως η γειτόνισσά του, Μάρθα Λύτρα, και μία φίλη της, έχουν βρεθεί δολοφονημένες στο διαμέρισμα που βρίσκεται στην άλλη άκρη του διαδρόμου της πολυκατοικίας...

Τα Radio Plays θα βρίσκονται στη σελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, greekfestival.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ