Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Δώρα στήριξης και αλληλεγγύης

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία εν μέσω πανδημίας προχώρησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την Παρασκευή 27 Νοέμβρη. Προκειμένου να στηρίξει την περίοδο των εορτών τους κατοίκους της πόλης που ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας παρέδωσε στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων βιβλία και κεραμικά έργα τέχνης, τα οποία θα διανεμηθούν με τη σειρά τους στους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ως δώρα λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα βιβλία που παραδόθηκαν προέρχονται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, οι εργαζόμενοι της οποίας τα επέλεξαν και συσκεύασαν, και αποτελούν κλασικά έργα λογοτεχνίας, και όχι μόνο, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, όπως του Μ. Λουντέμη, του Ι. Βερν, του Κ. Ντίκενς, του Τζ. Στάινμπεκ, του Φ. Ντοστογιέφσκι. Τα κεραμικά έργα αποτελούν τμήμα της δωρεάς έργων τέχνης του Γιώργου Χατζηγιάννη προς τον δήμο Πατρέων τα οποία επιμελήθηκαν κατάλληλα οι καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου, οι οποίοι όλο το διάστημα που η λειτουργία του Εργαστηρίου είναι σε αναστολή, θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Πολιτιστικό Οργανισμό και θα αμειφθούν κανονικά και εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ανέφερε πως για τον Οργανισμό είναι ιδιαίτερες οι στιγμές κατά τις οποίες μπορεί μέσα από τις δομές του να φτάσει κοντά σε ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και να δώσουν μία νότα αισιοδοξίας, ιδιαίτερα σήμερα. Σημείωσε επίσης πως ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και προς την δομή αστέγων και προς την δομή του συσσιτίου, πέραν φυσικά του προγράμματος που έχει ετοιμάσει με εικαστικές παρεμβάσεις σε γειτονιές της Πάτρας και σε νοσοκομεία της πόλης, το οποίο θα υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά του ο Θόδωρος Τουλγαρίδης, πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, επισήμανε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες είναι απαραίτητες ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, με τα όσα ζούμε λόγω του κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ