Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σεναριολογίας συνέχεια για την άρση του lockdown

Τη σεναριολογία για τις ημερομηνίες άρσης του lockdown, που αξιοποιείται για αποπροσανατολισμό και για να κρύψει την ανάγκη και τις ευθύνες της κυβέρνησης για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την ασφαλή επαναλειτουργία κρίσιμων χώρων, όπως των σχολείων, συντήρησαν και χτες με δηλώσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, σε συνέντευξή του χτες προανήγγειλε την παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκέμβρη, ισχυριζόμενος πως ενώ υπάρχουν... θετικά στοιχεία χρειάζεται λίγος ακόμα χρόνος. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της βδομάδας, κατά ορισμένες πληροφορίες με διάγγελμα από τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σε διαδικτυακή συζήτηση χτες, σε ρόλο... σχολιαστή είπε ότι «Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση» πρόσθεσε πως «σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση» και πως «Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Ενώ μιλώντας στο Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο «ξεκόβοντας» επί της ουσίας κάθε συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα, είπε πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ