Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Να μη νομιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

Την πρακτική των «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών» στα Σωματεία για την εκλογή διοικήσεων και αντιπροσώπων καταδικάζει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (ΑΣΕ) και καλεί το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και να μη νομιμοποιήσει αντιπροσώπους από Σωματεία και Ομοσπονδίες που εκλέχτηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται κρούσματα «τεχνικών λαθών» σε διαδικασίες ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τα οποία αναδεικνύουν «το πόσο διαβλητές είναι. Ενώ παράλληλα αυτές οι "ηλεκτρονικές διαδικασίες" απονευρώνουν κάθε έννοια συλλογικής συζήτησης και συμμετοχής των συναδέλφων στους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις τους. Η παράταξή μας καταδικάζει την πρακτική των "ηλεκτρονικών ψηφοφοριών", που σε τελευταία ανάλυση αντιβαίνει και τον συνδικαλιστικό νόμο που διέπει τη λειτουργία των σωματείων».

Η ΑΣΕ καλεί και τους Εμπορικούς Συλλόγους, «ειδικά τώρα που τα προβλήματα των συναδέλφων συσσωρεύονται και κρίνεται η επιβίωσή μας, να εντείνουν τη δράση τους, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, κόντρα στη λογική του σιωπητηρίου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ