Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Οι εργαζόμενοι σε δομές που είναι σε αναστολή να απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου

Να γίνει η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου οι εργαζόμενοι σε δομές του δήμου Πατρέων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, να μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη δομή - υπηρεσία του δήμου, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή, ζητά με επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Η επιστολή αφορά στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να αναστείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων στις δομές των δήμων που δεν λειτουργούν λόγω Covid-19, την οποία ο Κ. Πελετίδης χαρακτηρίζει λαθεμένη και άδικη.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε υπουργέ,

Με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας, του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αριθμό πρωτ. 0.4894 19/11/20, ενημερώνεται ο δήμος Πατρέων για την αναστολή απασχόλησης ωφελούμενων σε δομές που τίθενται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση λαθεμένη και άδικη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι - ωφελούμενοι με τη διακοπή - αναστολή της σύμβασής τους στερούνται το εισόδημά τους για άγνωστο χρονικό διάστημα. Εργαζόμενοι χωρίς άλλα εισοδήματα, οι οποίοι προέρχονται από μακρά περίοδο ανεργίας, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και εν μέσω πανδημίας. Με συνέπεια πως δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να γίνει η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καθώς και όλοι όσοι εργάζονται σε δομές που τελούν υπό αναστολή εργασίας να μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη δομή - υπηρεσία του δήμου, για όσο διάστημα αναστέλλεται η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ