Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Το «γνώριμο» έκρυθμο σκηνικό

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα Προτεστάντες και Καθολικοί «διασταύρωσαν τα ξίφη τους», αλλά και με την αστυνομία, κάνοντας το Ολστερ να μυρίζει για άλλη μία φορά μπαρούτι...

Ο νέος γύρος των επεισοδίων ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης, όταν Καθολικοί και Προτεστάντες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 300 Καθολικοί επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας ρίχνοντας περισσότερες από 20 βόμβες μολότοφ. Δύο δρόμους μακρύτερα, περίπου 60 Προτεστάντες πετούσαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες εναντίον των αστυνομικών και των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Ο αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος, αλλά κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας τουλάχιστον αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν χτυπήθηκε από αυτοσχέδια «βόμβα» με οξύ που πέταξαν Προτεστάντες διαδηλωτές.

Την Πέμπτη έμεινε κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Holy Cross -το σχολείο που βρίσκεται σε περιοχή Προτεσταντών αλλά γειτνιάζει με σπίτια Καθολικών και ήταν το επίκεντρο των ταραχών - καθώς πολιτικοί και ηγέτες των δύο κοινοτήτων προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή Αρντοϊν, στο βόρειο Μπέλφαστ. Προσπάθειες που δεν απέδωσαν, αφού το βράδυ ομάδες νεαρών βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να συγκρούονται με την αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ