Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο Παλαιοζογλώπι προσπαθούν ακόμα να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του «Ιανού»

Στο Παλαιοζογλώπι βρέθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα του οικισμού, που αριθμεί 50 περίπου σπίτια και ανήκει στο χωριό Ραχούλα. Υπενθυμίζεται πως το Παλαιοζογλώπι είναι ο τόπος καταγωγής του Χαρίλαου Φλωράκη και εκεί βρίσκονται ο τάφος του και το σπίτι του, που λειτουργεί ως μουσείο, ενώ να σημειωθεί ότι από τα προβλήματα που υπάρχουν η πρόσβαση στον τάφο είναι αδύνατη.

Μετά την καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτέμβρη, η περιοχή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, για τα οποία μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απάντηση, παρ' όλες τις οχλήσεις των κατοίκων, αλλά ούτε και έχουν ληφθεί κάποια μέτρα για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και καταγγέλθηκαν σε συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους.

Στον δρόμο από τη Ραχούλα προς τον οικισμό έχουν γίνει κατολισθήσεις και κάτοικοι του χωριού έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενώ ζουν και εργάζονται στο χωριό, καθώς υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων αφού δίπλα στα σπίτια έχει δημιουργηθεί ρήγμα (κάτι σαν ρεματιά) από τα χώματα και τα μαντριά που έχουν φύγει πάνω από το δρόμο προς Παλαιοζογλώπι. Για αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα έως τώρα.

Ο δρόμος για το Παλαιοζογλώπι είναι πολύ δύσκολος για αυτοκίνητο έως αδύνατον να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση βροχόπτωσης, αφού στο μεγαλύτερο τμήμα η άσφαλτος έχει καταστραφεί και είναι πλέον λάσπη.

Νερό ακόμη δεν υπάρχει, γιατί και τα δύο υδραγωγεία έχουν καταστραφεί (υπήρχε και ένα δεύτερο απ' όπου χρησιμοποιούνταν το νερό για να ποτίζονται οι καλλιέργειες). Με τις κατολισθήσεις να συνεχίζονται από το βουνό Τσιούκα, τα χώματα που πέφτουν στο ποτάμι μαζί με δέντρα και τεράστιες κοτρόνες έχουν αλλάξει τη ροή του ποταμού και έχουν δημιουργηθεί μικρότεροι παραπόταμοι, που τα νερά τους πέφτουν στον οικισμό.

Την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοι του οικισμού, αφού το ποτάμι είχε ξεχειλίσει μερικά μέτρα πριν από το σπίτι τους και αναγκάστηκαν μέσα στη νύχτα και τη βροχή να μετακινηθούν στη Ραχούλα και την επόμενη να φύγουν για την Αθήνα. Κανένας από όσους έχουν εκεί τα σπίτια τους δεν «τολμά» να ανέβει, έστω για να δει ότι είναι εντάξει και δεν κινδυνεύουν.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με πολύμορφες παρεμβάσεις θα απαιτήσει από τους αρμόδιους λύσεις για τα σοβαρά αυτά προβλήματα, όπως να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να επιστρέψουν οι κάτοικοι με ασφάλεια στα σπίτια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ