Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να αποκλειστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι ναζιστές!

Πρόταση ψηφίσματος αποκλεισμού της «Ελληνικής Αυγής», παράταξης της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετά και την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει πως «οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια που στήριξε σε Περιφέρειες και δήμους εξακολουθούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων ή επιτροπών, "πατώντας" πάνω στο θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται».

Σημειώνει ότι «πρόσφατα 68 περιφερειακοί σύμβουλοι 9 παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, όπου περιφερειάρχης είναι ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΝΠΕ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ και όσων εκλέχθηκαν με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή της παραπάνω παράταξης. Επειδή αυτό το θέμα αφορά και την Περιφέρειά μας θεωρούμε ως "Λαϊκή Συσπείρωση" ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στην πρώτη συνεδρίασή του, πρέπει να εγκρίνει ανάλογο ψήφισμα με αυτό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα αποστείλει στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας του να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να αποπεμφθούν οι εκλεγμένοι και οι αναπληρωματικοί των περιφερειακών συνδυασμών που στηρίχθηκαν από τη Χρυσή Αυγή στις περιφερειακές εκλογές του Μάη του 2019».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ