Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Με τα ΜΑΤ εκφορτώθηκαν οι ανεμογεννήτριες στο νησί

Με τα ΜΑΤ ξεφόρτωσαν από τα καράβια τις ανεμογεννήτριες στη Σάμη της Κεφαλονιάς, προκειμένου να τις μεταφέρουν στο χώρο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα έργο με αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σάμης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων (ΠΙΝ), κατήγαγαν μια "περήφανη νίκη" απέναντι στους "περιθωριοποιημένους και συνήθεις ταραξίες" πλημμυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής, που για "...πολιτικούς λόγους...", σύμφωνα με τον επενδυτή, αντιδρούσαν στην εκφόρτωση των ανεμογεννητριών. Με εγκλωβισμένο το λαό εν μέσω καραντίνας και γενικευμένου lockdown, αλλά και με φόβο απέναντι στη δύναμή του, ξεφόρτωσαν τελικά το τόσο "πολύτιμο" φορτίο τους, με την αμέριστη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων και τη "φιλική" συμμετοχή και φροντίδα των ΜΑΤ στη μεταφορά του.

Αποτελούν όνειδος και ντροπή τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στην πόλη της Σάμης, στον δήμο και όλο το νομό, αφού με ευθύνη όλων των παραπάνω, με τη συγκατάθεσή τους και την ένοχη σιωπή τους, έκαναν την ευρύτερη περιοχή κατεχόμενη που θύμιζε άλλες εποχές, βιώνοντας όλοι οι κάτοικοι την αστική τους "δημοκρατία" ολόγυμνη.

Ο περήφανος δυναμικός αγώνας που ξετυλίχτηκε από τους φορείς του λαϊκού κινήματος για διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων και αποζημιώσεων, αλλά και ενάντια στην παραπέρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών, δεν ανέδειξε μονάχα το πρόβλημα της επικινδυνότητάς τους για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων και της περιοχής, αλλά αποκάλυψε και την εχθρική στάση των παραπάνω δυνάμεων απέναντι στο λαό και τα αιτήματά του, είτε ήταν η δημοτική αρχή και οι "δούρειοι ίπποι" της είτε η αντιπολίτευση είτε η ΠΙΝ και η κυβέρνηση.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί το λαό να δυναμώσει τη δική του πάλη απέναντι στο κοινό μέτωπο και τις κεντρικές και τοπικές πολιτικές τους "παντρειές" (ο κόσμος το 'χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι) για να στηρίξουν τους ομίλους. Μόνο ο ενωμένος και ανυποχώρητος αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας, με εμπιστοσύνη στις συνεπείς πρωτοπόρες δυνάμεις, μπορεί να αποσπάσει νίκες και κατακτήσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ