Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή Αγώνα κατά της νέας δομής

Επιτροπή Αγώνα εναντίον της λειτουργίας νέας δομής προσφύγων στην περιοχή Βάστρια των Νέων Κυδωνιών συγκρότησαν το περασμένο Σάββατο πρόεδροι κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Λουτροπόλεων Θερμής και άλλοι παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης.

Στο παλιό δημαρχείο Λουτρόπολης Θερμής συγκεντρώθηκαν οι οι πρόεδροι της Θερμής, Δημήτρης Σγουρέλλης, της Κώμης, Χρήστος Τσιβγούλης, των Μυστεγών, Παναγιώτης Κατζανός, της Πηγής, Μιλτιάδης Αντωνίου, των Πύργων Θερμής, Αλμπανέλλης Φραγκούλης, και των Νέων Κυδωνιών, Αντώνης Κόμλος. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Κώστας Κουνέλλης, ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Κόμβος, που εκλέγεται στην περιοχή, και ο καταγόμενος από την περιοχή περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας.

Αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων, ενώ με κοινή τους επιστολή στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, στους βουλευτές του νομού Λέσβου, στον περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου και στους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, επιστολή την οποία κοινοποιούν στα ΜΜΕ, ζητούν: «α) Καμία νέα δομή, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρο το νησί. β) Σταδιακή αποσυμφόρηση και κλείσιμο όλων των υπαρχουσών δομών και ακύρωση του προγράμματος "Εστία" σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. γ) Μεταφορά των υπηρεσιών καταγραφής και ασύλου στην ηπειρωτική χώρα για επεξεργασία των αιτημάτων».

Οπως τονίζουν, «θα πρέπει η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι το ψευτοδίλημμα "Καρά Τεπές ή κλειστή δομή μακριά από κατοικημένες περιοχές" δεν πείθει ούτε εμάς ούτε τις τοπικές κοινωνίες του νησιού ότι μπορεί να αποτελέσει τη λύση του προβλήματος, αντίθετα καθιστά το νησί κέντρο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και κατ' επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Και καταλήγουν: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας με οποιοδήποτε κόστος, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και καλούμε τους πολίτες της Λέσβου να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ