Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των πολέμων και της επικυριαρχίας

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ, μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, αναφέρεται στην κυβερνητική αλλαγή στις ΗΠΑ και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Εχει περάσει η 3η Νοεμβρίου και λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος επέλεξε τον Δημοκρατικό υποψήφιο, ελαφρώς λιγότερο από το ένα τρίτο τον Ρεπουμπλικάνο και το υπόλοιπο ένα τρίτο δεν επέλεξε κανένα από τα παραπάνω, είτε με αποχή είτε με ψηφοφορία για εναλλακτική λύση τρίτου υποψήφιου. Η απειλή μιας έκπληξης τον Οκτώβριο δεν υλοποιήθηκε, αν και οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Τραμπ να ακυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών συνεχίζονται.

Τα σημαντικά ζητήματα του πολέμου και της ειρήνης, που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ειδικά για εμάς που ζούμε στην "κοιλιά του θηρίου", με συναίσθηση της ειδικής ευθύνης να αντιμετωπίσουμε τις ενέργειες της δικής μας κυβέρνησης, δεν απασχόλησαν τις περισσότερες, αν όχι όλες τις εκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ».

Και συνεχίζει: «Πίσω από τη φυλετική σύνθεση και αυτή των φύλων στη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, αυτή αποτελεί τη συνέχεια της εμπλοκής της κυβέρνησης Ομπάμα - Μπάιντεν σε μόνιμο πόλεμο και βίαιες αλλαγές καθεστώτων, αλλά και της δέσμευσης για την πολιτική της "κυριαρχίας πλήρους φάσματος". Η υπόσχεση για "ηγετικό ρόλο" των ΗΠΑ σημαίνει, στην πραγματικότητα, την κυριαρχία των ΗΠΑ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν επέλεξαν το αμερικανικό κράτος να τους κυβερνήσει. Αυτές οι μάστιγες δεν θα εξορκιστούν με την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ».

Καταλήγοντας, το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ ζητάει μείωση των στρατιωτικών δαπανών, αποχώρηση από όλα τα πεδία ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τερματισμό όλων των καταναγκαστικών μέτρων και κυρώσεων κατά άλλων χωρών, ειδικά του αποκλεισμού της Κούβας, επιστροφή του εδάφους του Γκουαντάναμο σε αυτή, όχι σε πόλεμο με την Κίνα, αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση, με τερματισμό της στήριξης στο κράτος - απαρτχάιντ του Ισραήλ. Καλεί σε ένταση του αγώνα «για μια δίκαιη μετάβαση από μια στρατιωτική σε μια ειρηνική οικονομία, για να καλύψουμε τις ανθρώπινες και κοινωνικές ανάγκες και να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον, να ενώσουμε τα χέρια μας για να χτίσουμε έναν κόσμο βασισμένο στη συνεργασία, στην ειρήνη, στο σεβασμό της κυριαρχίας όλων των χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ