Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΧΙΟΣ
Πλημμύρισε το Νοσοκομείο, νερά ακόμα και στο θάλαμο με ασθενείς Covid

Μια καταιγίδα αρκούσε για να μπάσει νερά το «θωρακισμένο» Νοσοκομείο της Χίου, πλημμυρίζοντας θαλάμους και διαδρόμους, προσθέτοντας νέα προβλήματα σε αυτά που προκαλούνται από τις τεράστιες ελλείψεις.

Μάλιστα πλημμύρισε και το ...κοντέινερ Covid-19 και οι 3 ασθενείς που νοσηλεύονταν μεταφέρθηκαν άρον άρον σε άλλο τμήμα χωρίς να υπάρχουν κι εκεί οι απαιτούμενες προδιαγραφές για τη νοσηλεία τέτοιων περιστατικών.

Εισροή υδάτων διαπιστώθηκε και στο διατηρητέο κτίριο που στεγάζει τη Μαιευτική κλινική - και πρόκειται να μετατραπεί τις επόμενες μέρες σε Covid - κι ενώ πρόκειται για γερασμένο κτίριο, που συντηρείται μόνο όταν κι όπου παίρνει νερό. Πέρυσι υπήρξε εισροή υδάτων στη βορεινή πλευρά του κτιρίου και φέτος στη νότια. Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν και στο - υπό ανακατασκευή εδώ και 2,5 χρόνια - κτίριο το οποίο πρόκειται να στεγάσει την Παθολογική και Ψυχιατρική κλινική, ενώ τμήμα της ψευδοροφής κατέρρευσε στην ένωση παλιού και νέου κτιρίου εντός του συγκροτήματος του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τα σοβαρά προβλήματα υποδομής του νοσοκομείου, τα οποία προστίθενται στο 30 - 40% των κενών οργανικών θέσεων. Με το πρώτο κύμα, η κυβέρνηση «ενίσχυσε» το νοσοκομείο με 30 συμβασιούχους, οι οποίοι αντικαθιστούν το προσωπικό που βρίσκεται σε άδειες ειδικού σκοπού, αναρρωτικές κ.λπ. Από το Σεπτέμβρη, ενόψει του δεύτερου κύματος, είχε εξαγγελθεί η «ενίσχυση» με ...3 νοσηλευτές που ακόμη δεν έχουν φτάσει. Οσο για τη ΜΕΘ, έχει δυναμική 6 κρεβατιών, λειτουργούν με το ζόρι τα 3 λόγω έλλειψης προσωπικού και το τελευταίο διάστημα μετονομάστηκε σε ΜΕΘ Covid-19 χωρίς ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας για τις υπόλοιπες νόσους. Αντί αυτού προβλέπεται η νοσηλεία τους στη μονάδα ανάνηψης του χειρουργείου! Και στο Νοσοκομείο Χίου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, «όλα είναι μετρημένα, δίνονται με το ζόρι, ιδιαίτερα τα γάντια». Κι όλα αυτά όταν μόνο το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο νησί καταγράφηκαν 23 κρούσματα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού το ΚΥ (πρώην ΙΚΑ) στο κέντρο είναι φάντασμα, με ελάχιστους γιατρούς που δεν φτάνουν ούτε για τις συνταγογραφήσεις. Επίσης, τα αγροτικά ιατρεία πότε έχουν γιατρό και πότε όχι, το ΚΥ Πυργίου που καλύπτει το νότιο μέρος του νησιού αν και έχει υποδομή για 24ωρη νοσηλεία ρημάζει, ο εξοπλισμός έχει αχρηστευτεί, το ιατρικό προσωπικό αρκεί για τις πρώτες βοήθειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ