Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ENTERPRISE GREECE»
Εναρξη συζητήσεων για μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων

«Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» με τη γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων «Next.e.GO SE» υπέγραψε χτες η «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου» («Enterprise Greece»), στο πλαίσιο της οποίας θα συγκροτηθεί κοινή ομάδας εργασίας που θα καταγράψει το ακριβές πλαίσιο και τις προϋποθέσεις υλοποίησης επένδυσης της γερμανικής εταιρείας για παραγωγή στην Ελλάδα. Η εν λόγω επένδυση θα ενταχθεί στα λεγόμενα «έργα στρατηγικής σημασίας», απολαμβάνοντας έτσι τα «κίνητρα» - φορολογικά, χρηματοδοτικά κ.ά. - που χορηγούνται για τέτοιου τύπου επενδύσεις.

Εφόσον η επένδυση υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κ. Φραγκογιάννη, «θα έχει παραγωγική ικανότητα έως και 30.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ το ύψος της στη φάση εκκίνησης εκτιμάται στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να απασχολεί 1.000 υπαλλήλους αρχικά».

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία στη σχετική φιέστα που στήθηκε χτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης έβαλε στόχο της κυβέρνησης να καταστήσει την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία «ανταγωνιστική στον κλάδο της μεταποίησης υψηλής τεχνολογίας» και «ανοιχτή σε προχωρημένες άμεσες ξένες επενδύσεις», προσφέροντας «όχι μόνο μια ισχυρή δέσμη οικονομικών κινήτρων αλλά και πρόσβαση σε ένα εργατικό δυναμικό που είναι ταλαντούχο και με πολλά προσόντα» - και φυσικά με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κλείνοντας άλλωστε το χαιρετισμό του, ο υπουργός επανέλαβε «την απόλυτη δέσμευσή της κυβέρνησής μας να στηρίξει την εταιρεία σε όλα τα στάδια, από την αδειοδότηση έως την κατασκευή των εργοστασιακών εγκαταστάσεων και την παραγωγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ