Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ψηφίστηκε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μέτρα προστασίας από την πανδημία

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του δήμου Αχαρνών Αττικής ψήφισε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τις δίκαιες διεκδικήσεις για τα μέτρα προστασίας που τώρα είναι αναγκαία να παρθούν για την προστασία της υγείας, των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που με απίστευτες δικαιολογίες ήθελε να αποφύγει το ψήφισμα να τεθεί σε ψηφοφορία. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να λέει ότι «εδώ δεν είναι Νικαράγουα να περνάνε τέτοια ψηφίσματα» (!), «ότι είναι ανεδαφικά», «τι σχέση έχουμε με το "Θριάσιο" Νοσοκομείο» κ.ά.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν ξαφνικά από τη διαδικασία, δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία, αρνούμενοι να υπερψηφίσουν τα δίκαια αιτήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις.

Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πλέον αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, έχει ως εξής:

«Αμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού από την πανδημία Covid-19

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις των επιστημόνων για μεγάλη διασπορά του ιού στη Δυτική Αττική και στο δήμο μας ειδικότερα.

Η στάση της κυβέρνησης, η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους αλλά και η απουσία κρατικών υπηρεσιών που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, μας γεμίζουν ανησυχία.

Ζητάμε:

  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν, καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.
  • Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.
  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το "Θριάσιο" Νοσοκομείο, που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στο δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Αντίστοιχα να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά, με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ