Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΟΦ
Μη αποδεκτή η απολύμανση ατόμων με ψεκασμό

Με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να εγκαταστήσει τέτοιες πύλες στα δικαστήρια

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σπεύδει να απαντήσει στις απορίες επιχειρήσεων και υπευθύνων σε κλειστούς χώρους για τη χρήση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού. Αναφέρει:

«Την τελευταία περίοδο ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης τόσο ερωτημάτων όσο και αναφορών που αφορούν στην εγκατάσταση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού ατόμων, πριν από την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει τη διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19. Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση».

Ο ΕΟΦ παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες σε σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό θέμα έχει προκύψει με την τοποθέτηση τέτοιων πυλών που εντάσσονται σε πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ήδη έχει τοποθετήσει μία στην είσοδό του.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της ήταν αντίθετη στην τοποθέτηση ζητώντας μάλιστα και επιστημονικές διαβεβαιώσεις για τη μη επικινδυνότητά τους για τη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ