Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΕΕΝ
Εστίες διασποράς τα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων - «λάστιχο»

Κινητοποίηση στο Νότιο Πεδίο χτες. Νέα κινητοποίηση την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στο ορυχείο Μαυροπηγής

Κινητοποίηση στη διοίκηση του ορυχείου Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ ΑΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Αντιπροσωπεία του ΣΕΕΕΝ παρέδωσε στη διοίκηση υπόμνημα με τα αιτήματα του ΣΕΕΕΝ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ, την πραγματοποίηση τακτικών και επαναλαμβανόμενων τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας σε μόνιμους και εργολαβικούς και όχι μόνο μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε εργαζόμενους όπως και την πραγματοποίηση τακτικών απολυμάνσεων.

Απαντώντας στην προσπάθεια της διοίκησης να επιρρίψει το βάρος στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων, τα μέλη του ΣΕΕΕΝ τόνισαν κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας τις βασικές ευθύνες της εργοδοσίας στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ακόμα κι αυτά τα έχει κάνει «λάστιχο», με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η διασπορά του κορονοϊού στους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συνεργείου στο ορυχείο Μαυροπηγής, όπου στα μέσα Νοέμβρη εργαζόμενος που εντοπίστηκε θετικός, αν και ενημέρωσε την εργοδοσία, οι συνάδελφοί του που εργάζονταν στο ίδιο συνεργείο και είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, δεν μπήκαν σε καραντίνα, ενώ οι χώροι όπου εργαζόταν το συγκεκριμένο συνεργείο απολυμάνθηκαν 5 μέρες μετά τον εντοπισμό του 1ου κρούσματος! Στη συνέχεια, 13 εργαζόμενοι από το ίδιο συνεργείο νόσησαν από τον ιό, και ένας μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο ΓΝ Πτολεμαΐδας.

Το ΣΕΕΕΝ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 8 π.μ. καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στο διοικητήριο του ορυχείου Μαυροπηγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ