Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν εφαρμόζεται προληπτική καραντίνα σε στενές επαφές κρούσματος

Μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων διεκδικεί από την εργοδοσία της «Pizza Fan», με αφορμή την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού στο κατάστημα στο Κερατσίνι, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ο εργαζόμενος παρουσίασε συμπτώματα την περασμένη βδομάδα και υποβλήθηκε σε test με δική του πρωτοβουλία. Καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό μπήκε σε καραντίνα ενημερώνοντας την επιχείρηση.

Η διεύθυνση του καταστήματος, που «ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει προληπτικό έλεγχο στους εργαζόμενους», έκανε rapid test στο προσωπικό και οι εργαζόμενοι «επέστρεψαν στην εργασία τους κανονικά όταν επαναλειτούργησε το κατάστημα μετά από 1 μέρα διακοπής για απολύμανση», σημειώνει το Συνδικάτο, ενώ μοριακός έλεγχος προγραμματίστηκε μόνο για όσους εργαζόμενους εμφάνισαν συμπτώματα.

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει την ανάγκη να τεθούν σε προληπτική καραντίνα «όλοι οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με το αρχικά επιβεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», να πληρωθούν κανονικά τα μεροκάματά τους και να μη γίνει καμία αναπλήρωση του διαστήματος της καραντίνας με υπερωρίες. Οσον αφορά στα μέτρα προστασίας, διεκδικεί επαναλαμβανόμενα μοριακά test, επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ