Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΤΥΑ 5G
Χρυσοφόρο «χωράφι» των ομίλων οι συχνότητες

Συνάντηση εργασίας για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, με συμμετοχή του Κυρ. Μητσοτάκη και ανώτατων στελεχών της «Deutsche Telekom» και του ΟΤΕ, έγινε χτες, στον απόηχο της ολοκλήρωσης, την Τετάρτη, της δημοπράτησης των συχνοτήτων, που ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «διευκόλυνση της καθημερινής ζωής και της οικονομικής δράσης» σε συνδυασμό με «την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», ενώ δεόντως διαφήμισε και το γεγονός ότι το 25% των εσόδων θα πηγαίνουν στο ταμείο «Φαιστός» κι από εκεί ως «ζεστό» χρήμα θα ξαναγυρνάνε στις τσέπες των ομίλων που θα δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Διαβεβαίωσε ότι ο λεγόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός «είναι μία από τις δύο βασικές προτεραιότητές μου, και μάλιστα ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις φιλοδοξίες που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του Ταμείο Ανάκαμψης», ενώ παρέπεμψε και στην «Ψηφιακή Βίβλο, που στην ουσία είναι όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της «Deutsche Telekom», T. Χιότγκες, απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση «για την εξαιρετική ταχύτητα» που επέδειξε στη διαδικασία της δημοπρασίας του φάσματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για εμάς το φάσμα είναι η ακίνητη περιουσία μας πάνω στην οποία οικοδομούνται τα σπίτια μας. Και χωρίς αυτά τα ακίνητα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε 5G. Επομένως, το φάσμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς». Εβαλε δε στόχο να καλυφθεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και το 100% όλων των οδικών δικτύων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ