Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Ειδικής Αγωγής στο Αιγάλεω

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Ειδικής Αγωγής του δήμου Αιγάλεω. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω, και η Ελένη Καρανάσιου, μέλος της ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικού Τομέα του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων ενημέρωσαν αναλυτικά τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και αναπληρωτές, παρότι είναι τέτοιο το αντικείμενο της δουλειάς που απαιτείται σταθερότητα για τα παιδιά, άρα μόνιμο προσωπικό. Χρειάζεται επίσης αρκετό βοηθητικό προσωπικό για τις ανάγκες φυσιοθεραπειών κ.λπ. Οι εκπρόσωποι έθεσαν ακόμα τις ελλείψεις στο κτιριακό, τις ακατάλληλες αίθουσες, την έλλειψη υποδομών και κατάλληλου εξοπλισμού των σχολείων. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τη μεταφορά των μαθητών.

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ σταθερά παλεύει και μέσα στη Βουλή, αλλά και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν στην Ειδική Αγωγή, με επίκεντρο τις σύγχρονες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αυτών των παιδιών. Σημείωσε ότι η Εκπαίδευση και η Αγωγή των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές ανάγκες δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «ευκαιρία» για κέρδος, ούτε ως βάρος. Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι υποχρέωση του κράτους. Δεν πρέπει να μετακυλίεται ως ευθύνη στην οικογένεια. Ομως η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που λογαριάζουν τις ανάγκες των μαθητών με τη λογική του κόστους, οδηγεί στη συρρίκνωση των διακριτών δομών Ειδικής Αγωγής, παρά τις τεράστιες ανάγκες για δημιουργία και νέων σχολικών μονάδων, και στον Δυτικό Τομέα.

Ο Δ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες διεκδικήσεις για όλο το πλέγμα αναγκών και δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία: Από την έγκαιρη διάγνωση και επιστημονική παρέμβαση, όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να είναι πιο αποτελεσματική (με ενίσχυση των ΚΕΣΥ), μέχρι το επιστημονικό περιεχόμενο παρέμβασης για κάθε περίπτωση αναπηρίας, ώστε αυτό να υπηρετεί την προετοιμασία του παιδιού για αυτόνομη και ανεξάρτητη ζωή. Ενημέρωσε τέλος τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Ειδικά Σχολεία στο Αιγάλεω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ