Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αγωνιστικές δράσεις σε δημόσια νοσοκομεία

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», κατόπιν απόφασης του Σωματείου Εργαζομένων, με συγκέντρωση και πορεία στη Λεωφόρο Κηφισίας. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να δοθεί το Δώρο των Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία και να ενταχθούν στα ΒΑΕ. Παράλληλα διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις συνεχίζονται σήμερα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στην είσοδο του «Θριάσιου» Νοσοκομείου στην οποία καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με αφορμή και την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Δυτική Αττική. Παράλληλα συμμετέχει και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων της περιοχής στο υπουργείο Εργασίας, την ίδια μέρα στις 4.30 μ.μ. (βλ. σελ. 9).

Αποχή των ειδικευόμενων στο «Αττικόν» την Τετάρτη

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο «Αττικόν» προχωρούν αύριο Τετάρτη σε τρίωρη αποχή (8 π.μ. - 11 π.μ.). Διεκδικούν μεταξύ άλλων κατεπείγουσες προσλήψεις, όλοι να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται, πραγματική ασφάλεια στο ΤΕΠ και επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλες τις ειδικότητες και να ξεκαθαριστούν γραπτώς ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο τρόπος διαχείρισης για επιβεβαιωμένο κρούσμα (νοσηλευόμενου ή υγειονομικού) σε μη Covid κλινικές.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα Τρίτη προγραμματίζεται μουσική παρέμβαση σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, για τη στήριξη του αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί. Την πρωτοβουλία παίρνει το παράρτημα Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και θα γίνει σε συνεργασία με τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Παπανικολάου», «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ.

Στις Σέρρες, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/12 η διαδικτυακή καλλιτεχνική εκδήλωση - διαμαρτυρία που διοργάνωσαν σωματεία και σύλλογοι, με σκοπό τη στήριξη του αγώνα των υγειονομικών του Νοσοκομείου Σερρών για άμεσες προσλήψεις, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ