Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Στο Μπαγκλαντές ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Συμμετείχε στα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας

Στο Μπαγκλαντές συνέχισε χτες τις επαφές του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που νωρίτερα είχε επισκεφτεί επίσημα την Ινδονησία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της τουρκικής πλουτοκρατίας να αναβαθμίσει τις σχέσεις του με μια σειρά από ασιατικές χώρες, αξιοποιώντας και την κοινή μουσουλμανική ταυτότητα.

Μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου συμμετείχε στα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας στην Ντάκα, εκφράζοντας προσδοκίες ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Σε δηλώσεις του, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε το Μπαγκλαντές «ανερχόμενο αστέρι στη Νοτιοανατολική Ασία» και «παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης», εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον της Αγκυρας για ενίσχυση και της οικονομικής - επενδυτικής συνεργασίας.

Από τη μεριά του, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, σε σχετικό του μήνυμα ξεχώρισε ως τομέα διμερούς συνεργασίας την υπεράσπιση της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, η τύχη των οποίων αποτελεί «όχημα» αντιπαράθεσης διαφόρων δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Ασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ