Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μήνυμα για την απώλεια του Ντ. Σιπουνζί

Ο Νοτιοαφρικανός αγωνιστής Ντ. Σιπουνζί
Ο Νοτιοαφρικανός αγωνιστής Ντ. Σιπουνζί
Με αφορμή την απώλεια του Νοτιοαφρικανού αγωνιστή συνδικαλιστή Ντέιβιντ Κολεκίλε Σιπουνζί, αντιπροέδρου της ΠΣΟ και γενικού γραμματέα της Ενωσης Μεταλλωρύχων Νοτίου Αφρικής (NUM), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει σε μήνυμά του:

«Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Ντέιβιντ Σιπουνζί, αντιπροέδρου της ΠΣΟ και γενικού γραμματέα της Ενωσης Μεταλλωρύχων Νοτίου Αφρικής (NUM), ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή ξαφνικά στις 25 Δεκέμβρη, σε ηλικία 60 ετών.

Ο σύντροφος Σιπουνζί ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταλλωρύχος το 1985, ενώ το 1986 έγινε μέλος της NUM. Το 2015 εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα της NUM και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία και φιλοξενία του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ, που φιλοξενήθηκε το 2016 στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου και εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΣΟ, αναπτύσσοντας σημαντική δράση.

Είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και χαιρέτισε την 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τις αδελφικές σχέσεις των αγωνιστικών συνδικάτων της Νοτίου Αφρικής με το ταξικό κίνημα της Ελλάδας.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συντρόφους του της Ενωσης Μεταλλωρύχων Νοτίου Αφρικής και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ