Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τελικά υπέγραψε το «πακέτο στήριξης» ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νόμο με την υπογραφή του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί από το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως επιπρόσθετη οικονομική στήριξη σε μονοπώλια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε επίσης και το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, ενδίδοντας στις πιέσεις Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και να αποφευχθεί η μη καταβολή επιδομάτων Πρόνοιας, ανεργίας κ.ά. Απαίτησε ωστόσο νωρίτερα από τη Γερουσία, μεταξύ άλλων, να αυξήσει από 600 σε 2.000 δολάρια την εφάπαξ ατομική αποζημίωση σε κάθε Αμερικανό που επλήγη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πάει σε παράνομους μετανάστες.

Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Το πρωινό της περασμένης Τρίτης, στην πολιτεία Οχάιο, νεκρός από πυρά αστυνομικού έπεσε ο Αντρέ Μορίς Χιλ, 47 ετών, στο γκαράζ του σπιτιού του. Η αστυνομία κλήθηκε για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή Κολόμπους. Ο Χιλ χτυπήθηκε πολλές φορές από λευκό αστυνομικό, όταν πήγε να ζητήσει τον λόγο της εισβολής της αστυνομίας κρατώντας στο χέρι του το κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό δολοφονίας εν ψυχρώ στην ίδια πόλη μέσα σε ένα μήνα, που φουντώνει τη αγανάκτηση για την αστυνομική βια σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από μεγάλες κινητοποιήσεις με αφορμή τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ από αστυνομικούς.

Επίσης, βομβιστική έκρηξη τάραξε τα Χριστούγεννα το Νάσβιλ του Τενεσί, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές σε πάνω από 12 κτίρια, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AT&T. Υπήρξαν και τρεις τραυματίες. Σκοτώθηκε ο 63χρονος Αντονι Κουίν Γουόρνερ που θεωρήθηκε ο αυτόχειρας που ανατινάχθηκε στο τροχόσπιτό του, τα κίνητρα του οποίου (πρώην εργαζόμενου σε κτηματομεσιτικό γραφείο) ερευνώνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ