Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να απαιτήσει άλλη πολιτική

Να αποδοθούν οι ευθύνες πρώτα και κύρια στον προσανατολισμό και τις ανεπάρκειες της κρατικής μηχανής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που χρόνια τώρα εγκατέλειψε το διεκδικητικό της ρόλο, σιγοντάροντας αντιλαϊκές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας, ζητά η Επιτροπή Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σ' αυτήν επισημαίνεται η ανάγκη να υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια και να δοθεί βάρος στην κοινωνική προστασία, «που η κυβέρνηση συνειδητά και με πρόγραμμα υποβαθμίζει, προς χάριν της προστασίας των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, στο πλαίσιο και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων». Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να μην ξαναεμφανιστούν τα προβλήματα που έζησε η περιοχή, η ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει πως «ο λαός θα πρέπει να απαιτήσει μια διαφορετική πολιτική που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τον άνθρωπο και την κοινωνική του προστασία. Μια πολιτική, που μόνο δυνάμεις ικανές να αρνηθούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου χάριν των λαϊκών συμφερόντων μπορούν να ασκήσουν. Μια πολιτική, που θα κινείται στον αντίποδα των σημερινών πολιτικών, που διέλυσαν τη ΜΟΜΑ, την ΥΕΒ, ιδιωτικοποίησαν τις υπηρεσίες συντήρησης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και των γραμμών του ΟΣΕ, που, σε μια εποχή που η τεχνολογία κάνει άλματα, εγκαταλείπουν την κοινωνική ασφάλεια στο έλεος του τυχαίου των καιρικών φαινομένων».

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΠ τονίζει πως πρέπει παράλληλα να αναπτυχθεί και η διεκδίκηση αποζημίωσης για τις ζημιές στην πολλαπλά δοκιμαζόμενη αγροτιά. «Σ' αυτή την κατεύθυνση κρίνουμε αναγκαία την έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων στο ύψος του 100% για την αγροτική παραγωγή μέσω του ΕΛΓΑ, που πρέπει να επιδοτηθεί ειδικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρειάζεται πάγωμα των χρεών προς την ΑΤΕ και νέα δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας», καταλήγει η Επιτροπή Περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ