Τρίτη 5 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ BΡΕΤΑΝΙΑΣ
Αποχαιρετά τον σύντροφο Κώστα Πατέρα

Με μήνυμά του προς το ΚΚΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας, Ρόμπερτ Γκρίφιθ, εκ μέρους του κόμματος, αποχαιρετά τον σύντροφο Κώστα Πατέρα, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

Οπως σημειώνει: «Οι σύντροφοί μας θυμούνται τον σύντροφο Κώστα για τον γενναίο, έντονο και ενεργό του ρόλο τόσο στην Ενωση Νέων Κομμουνιστών όσο και στη συνέχεια στο Κόμμα μας, πριν φύγει για την Ελλάδα.

Ηταν ένας πολυτάλαντος σύντροφος, που αφιερώθηκε ανιδιοτελώς στο κίνημα.

Ο θάνατός του είναι ένα χτύπημα στο Κόμμα σας, σε πολλούς συντρόφους στη Βρετανία με τους οποίους εργάστηκε και στους κομμουνιστές παντού.

Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην σύζυγο του συντρόφου Κώστα και στην οικογένειά του για την τρομερή τους απώλεια».

  • Επίσης η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια του Κώστα Πατέρα στην σύζυγό του Ειρήνη και αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ο Κώστας ήταν από το 2005 μέλος του Προεδρείου και του Αντιρατσιστικού Τμήματος της οργάνωσής μας. Η συμβολή του εκεί υπήρξε καθοριστική με δράση και προτάσεις, στην εφαρμογή των οποίων πρωτοστατούσε. Μας βοηθούσε στις μεταφράσεις στα Αγγλικά για κάθε είδους ανακοινώσεις, για οποιοδήποτε Τμήμα της οργάνωσής μας κι αν επρόκειτο, ακούραστα, αγόγγυστα, όσο απασχολημένος κι αν ήταν στον επαγγελματικό του τομέα. Η ένταξη και δράση του Κώστα Πατέρα στην ΕΕΔΔΑ ήταν για μας μια ευτυχής συγκυρία. Δραστήριος, συνεπής, ευγενής, ήρεμος και πάντα χαμογελαστός, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, άφησε ένα υπέροχο αποτύπωμα στη μνήμη όλων μας όσοι τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε από κοντά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ