Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέες ενδοκυβερνητικές κόντρες

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της. Η χώρα δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να τεθεί σε καθεστώς παράλυσης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάγιο, του «Κινήματος 5 Αστέρων», καθώς συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το σχέδιο ανάκαμψης που κατατέθηκε.

«Χρειάζεται διαφάνεια. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα παιχνίδια εξουσίας. Ας εργαστούμε όλοι μαζί πάνω σε ένα καλύτερα διαρθρωμένο κυβερνητικό σχέδιο, που προσφέρει βεβαιότητα σε κάθε κόμμα της κυβερνητικής συμμαχίας, αλλά μαζί με τον Τζουζέπε Κόντε», πρόσθεσε ο ντι Μάγιο. Από τη μεριά του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), που επίσης συμμετέχει στην κυβέρνηση, ο ηγέτης του και κυβερνήτης της επαρχίας Λάτσιο, Νίκολα Τζινγκαρέτι, χαρακτήρισε «ασυγχώρητο λάθος» μια κατάρρευση της κυβέρνησης και διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εν μέσω πανδημίας. Συμπλήρωσε ότι η αντικατάσταση της κυβέρνησης από μια διοίκηση τεχνοκρατών θα διακινδύνευε «να ανοίξει η πόρτα για τη δεξιά» και ότι ο Κόντε πρέπει να δεχτεί προτάσεις από όλα τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, για να καταρτιστεί πρόγραμμα με το οποίο θα εξαντληθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Πάντως το κόμμα του Ματέο Ρέντζι, πρώην πρωθυπουργού και πρώην στελέχους του PD, επιμένει να προειδοποιεί με πιθανή αποχώρηση από την κυβέρνηση. Η - προερχόμενη από αυτό - υπουργός Γεωργίας Τερέσα Μπελανόβα είπε ότι «κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ούτε και ο Κόντε (...) Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση έκανε τον κύκλο της και να πει αν μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε νέα αρχή». Ο ίδιος ο Ρέντσι εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα θα ξεκινήσουν συνομιλίες και θα λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ