Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Ξέφυγε κι άλλο ο Ολυμπιακός, «κόλλησε» ο Αρης

Ακόμα περισσότερο διεύρυνε τη διαφορά του στην κορυφή της Super League 1 ο Ολυμπιακός με την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής, χάρη στο νικηφόρο πέρασμά του από το Αγρίνιο σε συνδυασμό με τη βαθμολογική απώλεια του Αρη στα Γιάννενα. Τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης πλησίασαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που συνέχισαν με νίκες.

Οι πρωτοπόροι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον αξιόμαχο Παναιτωλικό αλλά τελικά πήραν το «διπλό» με σκορ 2-1, με το νικητήριο γκολ να σημειώνεται στο 65' από τον Ελ Αραμπί, μετά από εξαιρετικής έμπνευσης ασίστ του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 4' με τον Φορτούνη αλλά δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει αυτό για να έχει μια εύκολη βραδιά και ισοφαρίστηκε στις αρχές της επανάληψης από γκολ του Ταχάρ για τους γηπεδούχους, ενώ συνολικά και παρά τη νίκη του πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση, με λιγοστές καλές στιγμές.

Στα Γιάννενα, ΠΑΣ και Αρης έμειναν στο 0-0, σε μία αναμέτρηση που διεξάχθηκε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνεχόμενης και δυνατής βροχής.

Πολύτιμη νίκη πήρε η ΑΕΚ στη Λαμία με σκορ 1-0, αν και για περίπου 40 λεπτά αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ινσούα (53'). Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Ανσαριφάρντ στο 9', ο ίδιος είχε δοκάρι και συνολικά στο πρώτο ημίχρονο η «Ενωση» ήταν αρκετά καλή, ενώ στην επανάληψη διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την αποβολή, μην επιτρέποντας να δημιουργηθούν επικίνδυνες γι' αυτήν καταστάσεις εξαιτίας του αριθμητικού της μειονεκτήματος.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Βόλο επέστρεψε στις νίκες, με ανατροπή για το τελικό 3-1. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν ανοίγοντας το σκορ με τον Κιάκο στο 11' και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σβαμπ στο 29'. Οι γηπεδούχοι πάντως συνέχισαν για αρκετή ώρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία τελικά έλυσαν μετά το 60' και χάρη στις αλλαγές του Γκαρσία (Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια). Η αυξημένη επιθετικότητα του «Δικεφάλου του Βορρά» μετουσιώθηκε σε γκολ - προβάδισμα με τον Ιγκνασον στο 65', ενώ στο 90' ο νεοαποκτηθείς Τσέχος Κρμέντσικ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός, ξεπερνώντας τις πολλές και βασικές του απουσίες (6 παίκτες) λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και παίζοντας καλύτερα, κυρίως στο πρώτο μέρος, πήρε πολύτιμη νίκη 2-0 επί της ΑΕΛ, παρέμεινε αήττητος για τρίτο αγώνα το 2021 και εντός της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Καρλίτος (36'), άντεξαν στην πίεση της Λάρισας στην επανάληψη και στις καθυστερήσεις πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Εμμανουηλίδη.

Σημαντική νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη πήρε ο Αστέρας Τρίπολης και διατηρείται σε τροχιά πλέι οφ. Τέλος, στο Περιστέρι Ατρόμητος και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που αφήνει ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (1) 41, Αρης (1) 33, ΠΑΟΚ (1) 31, ΑΕΚ (1) 30, Παναθηναϊκός 25, Αστέρας Τρίπολης 21, Βόλος 19, ΟΦΗ 19, Ατρόμητος (1) 18, Απόλλων Σμύρνης (1) 15, ΠΑΣ Γιάννινα 15, Παναιτωλικός 11, ΑΕΛ (1) 8, Λαμία (3) 5.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστά η κάθε ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ