Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Γέφυρα» στο ΚΙΝΑΛ

Πίεση στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διεργασιών προσέγγισης με το ΚΙΝΑΛ, στην προοπτική της υποτιθέμενης «προοδευτικής διακυβέρνησης», ασκούν τέσσερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενα στην πρωτοβουλία «Γέφυρα», με κείμενό τους που κατέθεσαν στο πλαίσιο ενός άτυπου προσυνεδριακού διαλόγου.

Στο κείμενό τους τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Λιάκος, Ν. Μπίστης, Π. Παναγιώτου και Σ. Δανέλης τοποθετούνται απέναντι στο ενδεχόμενο «προοδευτικών συνεργασιών», φέρνοντας στα μέτρα των απώτερων αντιλαϊκών στοχεύσεών τους αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «κοινή στάση των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στο Πολυτεχνείο. Κάνοντας δε το μαύρο άσπρο για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνουν διάφορες «αλά καρτ» συμπράξεις προκειμένου η λαϊκή πάλη να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» για την κυβερνητική εναλλαγή και μια σύγκλιση με τις υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, αφού όπως σημειώνουν «η λογική των πραγμάτων και των αριθμών επιτάσσει στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και στο ΚΙΝΑΛ να γυρίσουν γρήγορα και αποφασιστικά σελίδα στις μεταξύ του σχέσεις. Δεσμευόμαστε να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση ώστε να υλοποιηθεί η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Επιπλέον, χτες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με απόφασή της αποδέσμευσε τον Ανδρέα Λοβέρδο από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στη θέση του επελέγησαν οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης. Σε δήλωσή του ο Ανδ. Λοβέρδος αναφέρει: «Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ. Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη». Ο Ανδ. Λοβέρδος έχει εκφράσει πρόσφατα την αντίθεσή του στη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ταχθεί υπέρ της αναζήτησης συνεργασιών με άλλα αστικά κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ