Σάββατο 16 Γενάρη 2021 - Κυριακή 17 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής!

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή για το άνοιγμα των σχολών που παραμένουν ένα χρόνο κλειστές

Mε μια συμβολική κινητοποίηση στη Φιλοσοφική Αθήνας την Παρασκευή, οι φοιτητές διεκδίκησαν το άνοιγμα των πανεπιστημιακών σχολών, μετά από σχεδόν ένα χρόνο κλεισίματος, και την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, απαιτώντας να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πανεπιστημίων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 21 Γενάρη.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σε αμφιθέατρο της σχολής, όπου ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα όπως «Τριάντα εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές - όχι αστυνομία και διαγραφές», «Απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία - δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω η αστυνομία απ' όλες τις σχολές». Ακολούθησε συμβολική δράση στο προαύλιο της Φιλοσοφικής, με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στους φοιτητές η Μυρτώ Καλτικοπούλου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής, τόνισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης να είναι οι φοιτητές στα σπίτια τους και αστυνομικές δυνάμεις μέσα στις σχολές δεν θα περάσει. «Τα πανεπιστήμια συμπληρώνουν ένα χρόνο κλειστά και η κυβέρνηση, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα με ασφάλεια, σχεδιάζει πώς θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα πανεπιστήμια, πώς θα διαγράφει φοιτητές θεσπίζοντας όριο φοίτησης, την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων και πανεπιστημίων, δίνοντας άφθονο χρήμα στα "κοράκια" της Εκπαίδευσης κ.λπ. Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης! Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομία, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές!».


Ανάλογες δράσεις μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα έγιναν επίσης την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποιεί καμπάνια με σύνθημα «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια... ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!». Λειτουργεί ειδικό site για την καμπάνια foititesksana.spoudastes.gr, από το οποίο οι φοιτητές μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην υπουργό Παιδείας, με την απαίτηση να μπει τέλος σε αυτή την κοροϊδία.


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

#foitites_ksana: Από την καμπάνια του ΜΑΣ για το άνοιγμα των σχολών
#foitites_ksana: Από την καμπάνια του ΜΑΣ για το άνοιγμα των σχολών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ