Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης

Συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μιχάλη Κουρουτό, συναντήθηκε χτες στον Περισσό αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τη ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον Θόδωρο Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ και την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας.

Στη συνάντηση εκτέθηκαν, από την πλευρά της ΟΙΕΛΕ, τα προβλήματα των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ζητήθηκε από το ΚΚΕ να επιμείνει στη στήριξη και ψήφιση της τροπολογίας με την οποία θα επέλθει κάποιος έλεγχος και περιορισμός των αυθαίρετων απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τους μεγαλοσχολάρχες.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ, παρότι θεωρεί πως πρόκειται για ρύθμιση που βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που θα έπρεπε να προβάλει ο συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου, για προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στήριξε και θα στηρίξει μέχρι τέλους την τροπολογία, τονίζοντας παράλληλα ότι θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για να αντιμετωπιστεί στην πράξη η εργοδοτική τακτική. Η κυβέρνηση, είπε, μπορεί, παρά τις αντιδράσεις των σχολαρχών, να προωθήσει αυτή την τροπολογία, δεδομένου ότι έχει την τακτική της παροχής κάποιων επιμέρους ωφελημάτων στους εργαζόμενους, ακόμη και σε αντίθεση με μια μικρή μερίδα των εργοδοτών, προκειμένου να περάσει την ουσία της πολιτικής της, που είναι η ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες και τις μορφές της.

Με τη διευρυνόμενη παρουσία της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, αποκτά μεγαλύτερη επικαιρότητα η θέση του ΚΚΕ, συνέχισε, για ολοσχερή κατάργηση του ιδιωτικού τομέα σε τομείς τεράστιας κοινωνικής σημασίας, όπως η Παιδεία, αλλά και η Υγεία. Κατάργηση, που προϋποθέτει την πλήρη απορρόφηση των εκπαιδευτικών σε μια πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν, Ενιαία Εκπαίδευση για όλο το λαό, στην οποία κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Ο αγώνας για περιορισμό και κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελεί βασικό και αναγκαίο όρο για την ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, δεδομένου ότι η παρουσία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο αυτό και η προβολή του ως πρότυπου προς μίμηση οδηγεί στην υποβάθμιση το δημόσιο και εξωθεί στην έμμεση ιδιωτικοποίησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ