Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός καλά κρατούν

Στα μέσα της χρονιάς και οι μαθητές δύο ειδικοτήτων του εσπερινού 2ου ΤΕΕ Καισαριανής ακόμα δεν έχουν κάνει μάθημα. Ο λόγος για τους μαθητές των ειδικοτήτων Αισθητικής και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ακόμα περιμένουν τους καθηγητές ειδικοτήτων, προκειμένου να λειτουργήσουν τα Τμήματά τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων του υπουργείου Παιδείας για επίλυση του προβλήματος, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτε και ο εμπαιγμός καλά κρατεί.

Οι μαθητές των ειδικοτήτων αυτών διδάσκονται από τις 35 προβλεπόμενες ώρες τη βδομάδα μόνο τις 15 και αυτές δύο φορές την βδομάδα και μόνο μαθήματα γενικής παιδείας. Η έλλειψη των δέκα εκπαιδευτικών περίπου, έχει κάνει την κατάσταση αφόρητη. Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου είναι και εργαζόμενοι και το βράδυ που πηγαίνουν στο σχολείο τους μόνο μάθημα δεν μπορούν να κάνουν. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, οι μαθητές των ειδικοτήτων αυτών κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο στο τέλος της χρονιάς, παρά μόνο... μια βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι «παρακολούθησαν» τα αντίστοιχα τμήματα, Αισθητικής και Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η τελευταία απάντηση που πήραν από τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν ότι ούτε τον Φλεβάρη δε θα σταλθούν οι καθηγητές στο σχολείο, ενώ η απάντηση που είχαν πάρει από τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας στις 13/12/2001, ήταν ότι σύντομα θα επιλυθεί το πρόβλημα.

«Τα περισσότερα παιδιά δουλεύουμε το πρωί και το απόγευμα πηγαίνουμε στο σχολείο για να πάρουμε ένα πτυχίο, για να δούμε τι θα κάνουμε και εμείς στο μέλλον. Να κάνουμε μια καλύτερη δουλιά», μας λέει ο Χρήστος Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. «Τα παιδιά των τμημάτων Αισθητικής δεν έχουν κάνει καθόλου μάθημα από την αρχή της χρονιάς και στο τέλος θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις. Πώς όμως;», συνεχίζει ο Χρ. Χατζηαντωνίου.

Πέρα όμως από την έλλειψη εκπαιδευτικών οι μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα και με το κτίριο. Το κτίριο είναι ιδιωτικό, και είχε ανεγερθεί για να στεγάσει αίθουσες για βιοτεχνίες. Δεν έχουν προαύλιο και κάνουν διάλειμμα σε μια στοά, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση.

Οι μαθητές προειδοποιούν ότι αν δε σταλούν καθηγητές θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αντιδρούν οι μαθήτριες της Ραλλείου Σχολής

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χτες οι μαθήτριες του Ραλλείου Λυκείου Πειραιά, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, απαιτώντας να επιλυθεί άμεσα το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Υπενθυμίζεται, ότι οι μαθήτριες «φιλοξενούνται προσωρινά», τα τελευταία έξι χρόνια περίπου, στον πύργο του Πειραιά, ένα χώρο κατασκευασμένο και διαμορφωμένο για γραφεία.

Οι μαθήτριες σε σχετική απόφασή τους κάνουν λόγο για «κοροϊδία» εκ μέρους των αρμόδιων αρχών για τη μη επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου τους, αφού οι υποσχέσεις πέφτουν βροχή, χωρίς όμως τίποτε να γίνεται μέχρι τώρα. Σήμερα προγραμματίζουν νέα ΓΣ, για να καθορίσουν τα παραπέρα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ