Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Διαμαρτυρία ενάντια στην αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας

Από την αγωνιστική παρέμβαση
Από την αγωνιστική παρέμβαση
Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια για την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην Ηλιούπολη, μέσω της μετατροπής του αποκλειστικά σε κέντρο εμβολιασμού, απαίτησαν σύλλογοι και μαζικοί φορείς της πόλης που προχώρησαν σε κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή.

Η διαμαρτυρία εκπροσώπων Σωματείων Συνταξιούχων, ΕΒΕ, Εκπαιδευτικών, Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γυναικών, Γονέων κ.ά., αποτελεί συνέχεια των αγωνιστικών παρεμβάσεών τους εδώ και χρόνια για την ουσιαστική ενίσχυση του ΚΥ Ηλιούπολης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με αυτοκινητοπορεία και κατέληξε στο Κέντρο Υγείας, όπου αναρτήθηκαν πανό των φορέων και έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους τους. Τα αιτήματα κατατέθηκαν στον υποδιευθυντή του Κέντρου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει γνωστό πως το ΚΥ Ηλιούπολης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο Covid-19, με ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας σχεδόν του συνόλου των ιατρείων που εξυπηρετούν το λαό της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη συνάντηση με τη διεύθυνση του ΚΥ.

Οπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των φορέων, ο λαός είναι αυτός που την πληρώνει πάλι, ψάχνοντας να βρει ραντεβού σε Κέντρα Υγείας άλλων περιοχών (αν βρει, όποτε βρει, αν υπάρχει η ειδικότητα...), ενώ η άλλη «επιλογή» είναι η επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό ή σε ιδιωτική μονάδα, δηλαδή η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε η Τασία Τσατσούλη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλιούπολης, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αφήνει το ΕΣΥ και την υγεία του λαού αθωράκιστα.

Μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υποδιευθυντή του ΚΥ, η Μαρίνα Γαζή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης, δήλωσε ότι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρωση των θέσεων του γυναικολόγου και του παιδιάτρου. Παράλληλα όμως εξέφρασε την ανησυχία ότι και αυτοί θα ενταχθούν στις ανάγκες του εμβολιασμού, αφού δεν προβλέπεται άλλη ενίσχυση. Οπως επισήμανε, μέσα στο ΚΥ συζήτησαν με γιατρούς, οι οποίοι καταδικάζουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για το Κέντρο Υγείας και ζητούν προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ