Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Σχεδιασμοί έντασης τρομοκρατίας και καταστολής

Η δημιουργία και τοποθέτηση ειδικών σωμάτων της αστυνομίας φαίνεται να παγιώνεται από τη μεριά της κυβέρνησης, ως μέθοδος έντασης της αστυνομοκρατίας, με πραγματική στόχευση το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ετσι, μετά τη δημιουργία ειδικού σώματος για τις σχολές, η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία και ενός ειδικού σώματος αστυνομίας στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού σε σταθμό του μετρό.

Ομως, η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης δεν είναι να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά αλλά να εντείνει την αστυνόμευση, την κρατική τρομοκρατία, να προλάβει και αν χρειαστεί να καταστείλει αντιδράσεις που γεννούν αναπόφευκτα οι πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση που, «με τις ευλογίες των εργοδοτικών συνδικαλιστών, ετοιμάζει ειδικό σώμα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς», χαρακτηρίζει πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού την ίδια στιγμή που συνεχίζει να μην παίρνει «κανένα ουσιαστικό μέτρο εν μέσω πανδημίας για την πραγματική προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών, δεν προμηθεύονται νέα μέσα μεταφοράς που να καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες». Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για «πρόσληψη προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες, να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πυκνώσουν τα δρομολόγια, μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ