Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Η αντιπολίτευση ζητά πρόωρες εκλογές

Αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, μετά από αντίστοιχες δηλώσεις της Μεράλ Αξενέρ, επικεφαλής του Καλού Κόμματος (IYI). Η Αξενέρ εκτίμησε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνη και όχι το 2023, όπως είναι κανονικά προγραμματισμένες (προεδρικές και βουλευτικές).

Ο Κιλιντσάρογλου είπε ότι συμμερίζεται τις εκτιμήσεις της Αξενέρ και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν επίσπευση των εκλογών, εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων στη χώρα. Μεταξύ άλλων ο Κιλιντσάρογλου κατήγγειλε ως ενορχηστρωμένη την επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα ο Σελτζούκ Ουζντάγκ, μέλος του Κόμματος του Μέλλοντος, ενώ πήγαινε να συναντήσει τον πρόεδρο του κόμματος, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της χώρας και του ΑΚΡ, Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας πρόσφατα σε κομματική συνεδρίαση επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, χρονιά που θα αποτελέσει «ορόσημο» για τη χώρα και δεσμεύτηκε «να αφήσει πίσω όσους βλέπουν στον ύπνο τους ακόμα την παλιά Τουρκία». «Προσεγγίζουμε μια πολύ ισχυρή Τουρκία, πιο ισχυρή από ποτέ».

Θυμίζουμε ότι CHP και IYI συγκρότησαν στις προηγούμενες εκλογές την «Εθνική Συμμαχία» και εξακολουθούν να συνεργάζονται, ενώ το ΑΚΡ συνεργάζεται σταθερά με το Εθνικιστικό Κίνημα (ΜΗΡ) αλλά και το Κόμμα Ευδαιμονίας κ.ά. συγκροτώντας τη «Λαϊκή Συμμαχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ