Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας

Στην εκπνοή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ νέες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και πιο ειδικά σε δίκτυο εταιρειών που συμμετέχουν στη διακίνηση πετρελαίου.

«Εκείνοι που διευκολύνουν τις παράνομες προσπάθειες του καθεστώτος Μαδούρο να παρακάμψουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλουν στη διαφθορά στη Βενεζουέλα», ανέφερε προκλητικά σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν.

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων στοχεύει τρία άτομα, 14 οντότητες και έξι πλοία για τους δεσμούς τους με ένα δίκτυο που επιχειρεί να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας.

Ανέφερε ότι οι «κύριοι υπεύθυνοι» ήταν οι Alessandro Bazzoni, Francisco D'Agostino και Philipp Apikian, καθώς και εταιρείες εμπορίας πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των «Elemento Ltd» και «Swissoil Trading SA». Επίσης η μαύρη λίστα της αφορά και την εταιρεία «Fides Ship Management» με έδρα την Ουκρανία και το στόλο δεξαμενόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών «Μπαλίαρ», «Μπαλίτα», «Ντομάνι» και «Ελευθερία», καθώς και δεξαμενόπλοια «Maximo Gorki», που ανήκουν στην αρχή ύδατος της Βενεζουέλας INEA και τη «Σιέρα», που ανήκει στη ρωσική εταιρεία «Rustanker». Η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (PDVSA), περιορίζοντας τις πωλήσεις πετρελαίου στις αρχές του 2019, με κύριο προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας σε ανθρώπους του αχυρανθρώπου τους τότε, Χουάν Γκουαϊδό, να παίρνουν όλα τα κέρδη της θυγατρικής της PDVSA, «Citgo», με διυλιστήρια και πρατήρια καυσίμων στις ΗΠΑ και ακολούθησαν κυρώσεις σε δύο μονάδες του κύριου εμπορικού εταίρου της PDVSA, της ρωσικής «Rosneft», καθώς και σε δεξαμενόπλοια που εμπλέκονται στη μεταφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ