Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ανασύρθηκαν ζωντανοί 11 μεταλλωρύχοι

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν τελικά την Κυριακή να ανασύρουν ζωντανούς 11 από τους μεταλλωρύχους που είχαν εγκλωβιστεί (από τις 11 Γενάρη!) 350 μέτρα κάτω από τη γη, στο ορυχείο χρυσού Χουσάν στη βορειοανατολική επαρχία Σαντόγκ της Κίνας.

Την περασμένη Παρασκευή οι τοπικές αρχές εκτιμούσαν ότι θα χρειαστούν άλλες 15 μέρες για την ανάσυρσή τους, γιατί μια μάζα μπάζων πάχους περίπου 100 μέτρων και βάρους 70 τόνων έφραζε το σημείο όπου είχαν παγιδευτεί. Τελικά, όμως, διαπιστώθηκε ότι μεταλλικοί σωλήνες είχαν κρατήσει ανοιχτό ένα φρεάτιο εξαερισμού και από κάτω υπήρχαν κοιλώματα που έκαναν δυνατή την έξοδό τους. Οι 10 από τους εργάτες είναι καλά στην υγεία τους ενώ ο 11ος διακομίσθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο καθώς είχε εξασθενήσει σοβαρά.

Δυστυχώς, χτες το πρωί, ανασύρθηκαν νεκροί οι 9 από τους άλλους 11 μεταλλωρύχους, με τους οποίους δεν υπήρχε καμία επικοινωνία.

Τα αίτια της έκρηξης στο ορυχείο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Διάφορα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αυτό βρισκόταν υπό κατασκευή και οι διαχειριστές του συνελήφθησαν επειδή δήλωσαν το ατύχημα ...24 ώρες μετά την έκρηξη.

Τα δυστυχήματα στα ορυχεία της Κίνας είναι συχνά, αφού η ραγδαία επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής έχει οδηγήσει στην κυριαρχία των νόμων που λογαριάζουν τη ζωή και την ασφάλεια των εργατών ως κόστος που πρέπει να περικόπτεται. Το 2020 η Εθνική Διοίκηση για την Ασφάλεια των Ορυχείων κατέγραψε 573 θανάτους που σχετίζονται με ορυχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ