Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το κυνήγι μαγισσών δεν τελείωσε...

Με προσωπική επιστολή του προς το «Ριζοσπάστη», ο πρώην υπουργός Αμυνας της ΓΛΔ, Χ. Κέσλερ, ευχαριστεί το ΚΚΕ και το «Ρ» για τη δράση τους ενάντια στη φυλάκισή του

Με προσωπική επιστολή του προς το «Ριζοσπάστη», ο πρώην υπουργός Αμυνας της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, Χάιντζ Κέσλερ, εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη δράση του ΚΚΕ, αλλά και του «Ρ» για την υπόθεσή του. Ο Κέσλερ αναφέρεται στην άδικη φυλάκισή του από τις αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για 7,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Κέσλερ αναφέρει στην επιστολή του: «Η σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα μου, Ρουθ, και εγώ, ο Χάιντζ Κέσλερ, σας ευχαριστούμε θερμά για την αντιφασιστική αλληλεγγύη που δείχνετε, αλλά και για την όλη δράση σας, όσον αφορά την υπόθεσή μας».

Το πρόσωπο του Χάιντζ Κέσλερ δεν επιλέχτηκε τυχαία, όπως διαπιστώνει κανείς από τη δράση του: «Αγωνίστηκα κατά του φασισμού ακόμα και πριν το 1945 μέσα από τις γραμμές της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ). Από το 1951, ήμουν αξιωματικός στρατηγός του Εθνικού Λαϊκού Στρατού (NVA) της χώρας μου, της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (DDR). Από το 1985 υπήρξα υπουργός Εθνικής Αμυνας της ΓΛΔ και το 1992 καταδικάστηκα από τη δικαιοσύνη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) σε 7,5 χρόνια φυλάκιση. Πέντε ολόκληρα χρόνια έμεινα έγκλειστος στις φυλακές της ΟΔΓ και 2 χρόνια και τέσσερις μήνες ήμουν προφυλακισμένος, μέχρι το Σεπτέμβρη του 1994. Αποφυλακίστηκα στις 18/10/1998, αφού είχα εκτίσει ολόκληρη την ποινή μου.»

Πρόκειται, ξεκάθαρα, για μια πολιτική ρεβανσισμού, η οποία δεν έχει τελειώσει, όπως λέει ο Κέσλερ. «Ο αγώνας κατά του κυνηγιού των μαγισσών σε βάρος των πολιτών της ΓΛΔ πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς».

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που παίρνετε, κρίνονται από εμάς ως πράξεις ύψιστης διεθνιστικής σημασίας και βοήθειας». Και κλείνει την επιστολή του με μια ευχή: «Πολλές επιτυχίες σε όλες τις δραστηριότητές σας, που είναι υπέρ του λαού σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ