Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΕΠΑ
Γολγοθάς για χιλιάδες ανάπηρους παρά τις «παρατάσεις»

Παράταση στους δικαιούχους των πάσης φύσεως επιδομάτων και παροχών, των οποίων η συνέχιση χορήγησης συνδέεται με τη διαδικασία επανεξέτασης από τα ΚΕΠΑ, μέχρι και τις 30 Απρίλη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

«Προτεραιότητα έχει δοθεί στην εξέταση περιστατικών, που είχαν ακυρωθεί λόγω της αναστολής της λειτουργίας των ΚΕΠΑ εντός του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και των περιπτώσεων που εισάγονται για πρώτη φορά και αφορούν πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποια από τα επιδόματα, βοηθήματα και πάσης φύσεως παροχές που συνδέονται με τη διάγνωση της αναπηρίας», ισχυρίζεται το υπουργείο.

Ωστόσο, τα ραντεβού που προγραμματίζονται είναι ακόμη λιγότερα σε σχέση με πριν. Να σημειωθεί ότι γιατροί των ΚΕΠΑ έχουν μετακινηθεί σ' εμβολιαστικά κέντρα. Χιλιάδες αιτήσεις έχουν μπλοκαριστεί από το πρώτο και το δεύτερο κύμα, ενώ οι «τυχεροί» που περνούν από Επιτροπές καταγγέλλουν πετσόκομμα συντάξεων και επιδομάτων.

Χιλιάδες άνθρωποι είναι αδύνατο να ετοιμάσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξέτασή τους, καθώς μεγάλο μέρος των εξειδικευμένων εξετάσεων που πρέπει να προσκομίσουν δεν γίνονται πλέον στα νοσοκομεία «της μιας νόσου» ή έχουν ακόμη μεγαλύτερη αναμονή. Με αποτέλεσμα «οι παλαιότεροι να μην μπορούν να ανανεώσουν την έγκριση για την ανανέωση του επιδόματος και της συντάξεως αναπηρίας, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα να μην μπορούν να πάρουν επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας. Η κυβέρνηση, η οποία έχει ενοχληθεί επανειλημμένα, "περί άλλα τυρβάζει". Κάνουν και σε αυτό το ζήτημα την πανδημία ευκαιρία;», έχει καταγγείλει επανειλημμένα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και απαιτεί:

  • Να δοθούν κατεπειγόντως αναδρομικά σε όσους κόπηκαν το επίδομα και η σύνταξη.
  • Να δίνονται το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας σε όσους κάνουν αίτηση για πρώτη φόρα, για όσο κρατάει η πανδημία και καθυστερεί να εξεταστεί η υπόθεσή τους για πάνω από δύο μήνες από τους αρμόδιους φορείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ