Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Αντώνη Κουρτζανίδη

Η Τομεακή Επιτροπή Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Αντώνη Κουρτζανίδη, που «έφυγε» προχτές από τη ζωή σε ηλικία 79 χρόνων.

Ο Αντώνης Κουρτζανίδης γεννήθηκε στον Ευρωπό του Κιλκίς, σε οικογένεια κομμουνιστών, αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, της πολιτικής προσφυγιάς. Εκεί, στην Πολωνία όπου κατάφερε να φτάσει και ο σ. Αντώνης μόλις το 1958, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και με τα εφόδια αυτά της σοσιαλιστικής Πολωνίας επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα.

Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1976. Δούλεψε στη βαριά βιομηχανία, σε χυτήρια, σε μηχανουργία, πάντα αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και διωκόμενος για τη συνδικαλιστική του δράση. Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ως προϊστάμενος της Τεχνικής του Υπηρεσίας, όπου επίσης ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση. Συμμετείχε στο συνδικαλιστικό κίνημα των μηχανικών, πάντα παρών στα ψηφοδέλτια της «Πανεπιστημονικής». Δραστηριοποιήθηκε στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης μέσα από την ΕΔΥΕΘ, συμμετείχε στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά τα ιδανικά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα.

Οπως αναφέρει η ΤΕ Δήμου Θεσσαλονίκης, «τη δύσκολη περίοδο της εσωκομματικής διαπάλης, έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος ενάντια στην οπορτουνιστική ομάδα που στόχευε στη διάλυση και διάχυσή του στο ΣΥΝ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ντεπώ και την Τομεακή Οργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσφορά του, ακόμη και το τελευταίο διάστημα, παρά τα έντονα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στους γιους του Στράτο και Κώστα, στην γυναίκα του Μαρία και σε όλους τους οικείους του».

Η κηδεία του συντρόφου Αντώνη πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη στην Καλαμαριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ