Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
Συμβολική διαμαρτυρία στο δημαρχείο Καρδίτσας

Ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα δύο αιολικά πάρκα

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας πραγματοποίησε το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα, την Τρίτη, μέρα συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός ήταν να διατρανωθεί για άλλη μια φορά η αντίθεση των φορέων στο επιχειρούμενο έγκλημα και την εγκατάσταση αιολικών στα Αγραφα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν σε έργα για δύο αιολικά πάρκα.

Στη συζήτηση παρεμβάσεις έκαναν οι Χρήστος Φασούλας, από το Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων, και ο Ηλίας Στουρνάρας, εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα για τα Αγραφα, σημειώνοντας ότι «η ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας είναι μια θετική εξέλιξη», ωστόσο «ο νόμος δεν δεσμεύει την υλοποίηση ή μη του έργου από τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για εμάς είναι όμως σαφές πως καμία νομοθεσία και καμία απόφαση θεσμικού οργάνου, είτε είναι θετική είτε αρνητική, δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει κριτήριο για μια φιλολαϊκή εξέλιξη αν αυτό δεν συνοδεύεται από μαζικούς αγώνες των φορέων και συνολικά του λαού της Καρδίτσας, ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και το ξεπούλημα γης και Ενέργειας. Εχουμε βρεθεί σε πολλά μετερίζια, θα πρέπει να συναντηθούμε και σε αυτό».

Αντίστοιχα, ο Βασίλης Κρανιάς, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι «καλή η αρνητική γνωμοδότηση αλλά τα έργα προχωράνε και το μέτωπο αντίδρασης θα πρέπει να δυναμώσει». Υπογράμμισε ότι η νομοθεσία απλοποιεί τα πράγματα για τους εργολάβους και ότι η διαβούλευση δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά απλά θα το καθυστερήσει.

Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα καλεί το λαό της περιοχής να είναι σε εγρήγορση για να αποτρέψει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ο αγώνας ενάντια στην «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, που γίνεται μέσα από την εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων, να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την ανάγκη για ρήξη με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, παρά τις προσαγωγές και συλλήψεις (2022-07-27 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις ενάντια στην παράδοση των Αγράφων στους επιχειρηματικούς ομίλους (2022-06-15 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - συναυλία για τα Αγραφα (2021-07-03 00:00:00.0)
Στη Νιάλα η μουσική διαμαρτυρία που αναβλήθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (2020-06-24 00:00:00.0)
Η δράση των μαθητικών συμβουλίων στη Θεσσαλία για το περιβάλλον και η συμβολή της ΚΝΕ (2020-06-03 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις σε Βόλο, Καρδίτσα και Λάρισα (2020-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ